https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Luka Slavic - roker iz Lipovec z najboljšo službo v gledališču nasmeji otroke

5.9.2012  

Dvaindvajsetletni Luka Slavic iz Lipovec, ki je glasbeno pot začel v šestem razredu osnovne šole, od svojih malih nog pa je želel postati igralec, saj je že tedaj bil poln energije in vedno za "akcijo". Biti igralec je zanj najboljša služba in z le to se lahko danes pohvali v gledališču KU-KUC.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade, 

 zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Luka Slavic, ki je osnovno šolo obiskoval v Beltincih, se je v glasbenih vodah znašel v šestem razredu, že pred tem pa je večkrat nastopal na odru, in sicer je preizkušal svoje znanje in sposobnosti za klavirjem. Šesti razred je bil zanj odločilen, takrat je namreč dobil svoj prvi band. "S skupino Feeling smo nastopali od veselic, privatnih zabav, po diskotekah in vse do porok. Band je obstajal kar nekaj let, ko pa sem nekako že s težavo zapel kaj od Dražen Zečiča ali Mišo Kovača, pa smo s skupino Feeling končali. Preveč rokera je v meni, da bi nadaljeval s takšno glasbo," v smehu pojasnjuje Luka.

Šolanje je nato nadaljeval na Gimnaziji Murska Sobota, ki pa jo je že po prvem neuspelem letniku zamenjal s Srednjo računalniško šolo v Murski Soboti. "Še danes se sprašujem zakaj, saj sem eden največjih antitalentov na tem področju. Vendar sem šolo vseeno končal," pravi Luka, ki trenutno dela prekvalifikacijo iz Predšolske vzgoje. "Kar se tiče študija zaenkrat še sam bog ne ve. Verjetno istočastno s službo, ko jo bom dobil," v šali o nadaljevanju šolanja pove Luka.

Ima najboljšo službo – je igralec v gledališču KU-KUC, kjer zabava predvsem otroke

Ko Luka že omenja osnovnošolske in srednješolske klopi, se hitro spomni, da je njegova prva želja bila vedno postati igralec. "Verjetno si to želim že od takrat, ko še sploh nisem vedel, kaj igralec dela. Že od majhnega sem redkokdaj bil slabe volje. Vedno poln energije in za "akcijo", tako kot še danes (smeh). Nastopal sem vedno, ko je le to bilo možno; ali na morju pred očetovo kamero ali doma pred ogledalom ali v kulturnem domu za dan žena itd.," malo za šalo malo za res pove Luka, ki pravzaprav ne ve, kaj bi se moralo zgoditi, da se še danes ne bi s tem ukvarjal.

Dvaindvajsetletnik namreč svoje sanje uresničuje v gledališču KU-KUC, kjer je kot igralec aktiven že tri leta. "Sem velik ljubitelj otrok in v njihovi družbi se še nikoli nisem imel slabo. Nasmejati otroke je, vsaj jaz tako mislim, nekaj najlepšega, zato z veseljem grem na vsako predstavo," pravi Luka, za katerega je biti igralec najboljša služba.

"Moja vloga v gledališču je seveda igralec, imam pa še polno drugih nalog, saj je pot do končnega izdelka predstave kar naporna in dolga. Drugače je gledališče KU-KUC, ki obstaja že trinajst let, zelo uspešno gledališče in ima vse avtorske predstave. Največ dela v gledališču imamo decembra, ko je čas za obdarovanje otrok. Lani sem na primer v decembru odigral nekaj več kot 60 predstav," pojasni mlad igralec.

Na odru kot igralec pa tudi kot vokalist skupine Jean Bačić Quartet

V Pomurju pa je Luka zagotovo bolj poznan kot član glasbene skupine Jean Bačić Quartet, katero je pred dvemi leti po dolgotrajnem iskanju članov sestavil sam Jean Bačić. "Član sem seveda že od začetka. Kar se tiče naše zasedbe se od začetka ni nič spremenilo in upam si povedati, da se nikoli ne bo. Ideja je prišla takrat, ko je Bačić v eni noči na treh različnih žurkah naletel na kar nekaj istih pesmi. Odločil se je, da bo naredil nekaj svežega. Starim, ne ravno prevelikim uspešnicam, dodati novo, svežo preobleko," pojasnjuje vokalist skupine Jean Bačić Quartet, hkrati pa skrivnostno napove, da se ustanovitelj banda ukvarja z novim projektom. "Gospod Jean pravi, da je čas, da naredimo nekaj popolnoma svojega. Bomo videli, kaj bo iz tega," se nasmehne Luka, katerega najpomembnejša in edina naloga v bandu je, da na vsak koncert prinese s sabo mikrofon. "Zaenkrat mi gre odlično, saj sem ga doma pozabil samo trikrat."

Pomurska glasbena skupina, ki svojih besedil sicer še ni predstavila javnosti, saj trenutno še izbirajo kateremu besedilu bodo nadeli obleko, ima kar precej nastopov. Enkrat več, drugič manj, bi povedal Luka. "Zaenkrat band zmore brez kakšnega menedžerja, ker pa vemo, da to ne bo trajalo v nedogled, bomo verjetno kakšnega menedžerja morali poiskati. Bi Bačić opravljal to funkcijo, pa je preveč zaposlen," razkriva vokalist skupine Jean Bačić Quartet.

"Kar se tiče vaj, vam bom verjetno moral malo lagati (smeh). Vadimo dvakrat na teden, vaje pa potekajo približno pet ur. Vmes imamo enkrat desetminutno pavzo, da si spijemo kakšen sok, potem pa brž nazaj na delo. Vedno si pred vajami naredimo plan, kaj bomo vse danes naredili in potem preden plana ne izpolnimo ne gremo domov. Verjetno navzven izgledamo kar zabavni, ampak na vajah smo resni, zbrani in ustvarjalni. Šala mala," se smeji Luka, ki je ponosen, da so lahko nastopili na velikem odru na Soboških dnevih.

Tudi v privatnem življenju zabaven, rad se šali, predvsem pa redko slabe volje

Prav vsi, ki ga poznajo, vedo, da se Luka tudi v privatnem življenju rad šali, je zabaven in redko slabe volje. "Še nikoli nisem zaigral, da sem nekaj, kar v bistvu nisem," meni mladenič, ki ga, če že ima slabe trenutke, v boljšo voljo zagotovo spravijo prijatelji, ki jih lahko prešteje na ene prste.

"Za takšne prijatelje sem res hvaležen in ne vem, kaj bi brez njih. V dobro voljo pa me vedno spravijo tudi otroci. V njihovi družbi pozabim vse skrbi in težave. Verjetno zato, ker se takrat sam spremenim v otroka njihovih let. Imajo nekaj v sebi, kar res odlično vpliva name. Poleg tega pa naj ne pozabim še serije Friends. Čeprav sem vse sezone pogledal že najmanj štirikrat, se še nisem naveličal in se še vedno nasmejim vsaki dobri fori (smeh)."

Če Luka že toliko omenja otroke in dobro voljo, za katero so velikokrat "krivi" tudi oni, smo ga povprašali še o puncah. "Ojoj, punce, punce. Ne vem, če bi upal povedati kaj na temo punce (smeh). Ne vem kako jih očaram, jih sploh? V glavnem, v družbi punc se počutim odlično. Zelo hitro ugotovim v kateri moj predalček katera spada (smeh). Moje adute pa še vedno iščem. Če je kaj moj adut, potem je to moja družba. Oni znajo očarati punce, jaz pa sem pač slučajno zraven," v smehu zaključi poglavje o puncah, katerim bi na nastopih, če le ne bi bil tako predan petju na odru, večkrat namenil kakšno pesem.

Poleg odra se Luka preizkuša tudi v reklamah

Poleg glasbenega in igralskega odra, lahko mladeniča iz Lipovec zasledimo tudi v reklamah, v kar ga je vpeljal prijatelj Neno Kozar. "On je tudi ta, ki je v reklamah vedno zraven mene. Na začetku je za eno izmed oddaj sam snemal kratke skeče, ampak, ko je videl, da še obstaja en tak "norc" kot je on, me je povabil k sodelovanju. Čez čas sva dobila tudi ponudbo, da bi posnela eno kratko reklamo, ki pa očitno ni bila tako slaba, saj sva od takrat naprej dobila še veliko takih ponudb," pravi Luka, ki se skupaj z njegovim prijateljem največkrat pojavlja v reklamah za študentske zabave.

Snemanje reklam zanju definitivno ni naporno. "V tem oba zelo uživava in se ob samem snemanju neizmerno zabavava, sva sproščena. Vsebinske ideje pa ponavadi pridejo takrat, ko imamo že časovno stisko," pojasni še Luka.

Prihodnost ga ne navdušuje, raje uživa v sedanjosti

Lukova mama meni, da je zanj eden izmed problemov ta, da nima jasnega pogleda v prihodnost. Sam prizna, da je njegov pogled v prihodnost največ do mesec dni, bo pa v prihodnosti več delal na tem (če verjameš). "Sigurno se želim celo življenje ukvarjati z glasbo. Na kakršenkoli način mi bo že to uspelo. Upam tudi, da bom celo življenje v stiku z otroki ter da bom z mojimi prijatelji ostal prijatelj do mojega zadnjega dne. To je nekako največ, kar lahko povem o moji prihodnosti. Aja, pa še to. Rad bi imel štiri otroke," v smehu napove svojo prihodnost mlad roker, za katerega velja življenjski moto: "Sometimes a man's gotta do, what a man's gotta do."

Glasbenik in igralec, predvsem pa zabavljač po duši, nam razkrije še sanjsko potovanje. "Če bi se dalo, bi šel na potovanje skozi čas. K Jim Morrisonu na enega kratkega (smeh). Drugače pa mislim, da bi bilo moje sanjsko potovanje z majhnim čolnom okrog sveta. Pa, da me ne bi slučajno kakšna nevihta ujela. S sabo bi vzel eno malo kitaro, nekaj za pojest, nekaj, kar si tukaj ne upam povedati in pa Keith Richardsa, da bi mi celo pot govoril o svojih življenjskih dogodkih, jaz pa bi samo poslušal. To bi bilo res odlično potovanje."

   Lukovih TOP 5:

   Svetovni voditelj: Rambo  Amadeus

   Glasbena skupina: The Doors, The Heavy

   Knjiga: Najlepša imena za novorojenčka

   Kraj v Pomurju: Pri Smeju doma

   Želja v življenju: Nastop pred eno samo osebo

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2012 ob 21:11 jaojo gost

      kak glasbenik je nej neka ekstra :) san jiih mel priliko čuti pa nej so me preveč impresionerali

      5 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2012 ob 21:35 mura4eva gost

      jaojo - očitno si eden redkih ka so te nej impresionejrali! svaka čast dečki za takšno muziko, pohvale! tak naprej!

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2012 ob 12:53 Niko gost

      To pa je zanimiv intervju!

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2012 ob 15:20 gost gost

      takši popularnež ka še čul nejsan nikoli za njega .mater vsi so nekši igralci ,zajebantje pa komedijantje svašta kak je poznani .

      10 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.09.2012 ob 16:00 mo-yo gost

      in zato moreš takoj poplüvati članek ali intervjuvanca, nej? mislin ka je namen te rubrike glij to, ka se lidgej predstavijo, če jih še ne poznaš. oh ja, to je prekmurje - šinfaj kelko se da, pa bog ne daj ka bi koga pohvalo či se že za koj trüjdi. vsak more negi začati, či šče kama prijte in to je najbrž nej takoj med zvejzdami, ali? svašta..

      27 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.09.2012 ob 16:22 lajči gost

      nikoli slišal za tega samopromotora vam enim tak dobroga komedijanta ?

      10 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.09.2012 ob 18:23 Neya gost

      Fant je car, nikdar se ven ne meče in skoz kda ga vidin je rejsan dobre vole. S ten ka je sodeloval v rubriki profil, ge se predstavljajo mladi še NEUVELJAVLJENI pomurci, še ne pomeni ka se nešče samopromotira, kak si ti pravo. Če si tak prepričani ka je slab komedijant te mi je čudno zakoj še nikoli nisi slišal za njega. ;) Lp

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.09.2012 ob 20:07 jesss gost

      naj se zna-ON JE CARRRRR!!!!!!!

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.09.2012 ob 19:55 lonček gost

      Luka je faca.. jes ga poznan že od malij nog, kda smo še na veškon odri skup stalij... zdaj san pa ponosna na njega ko ga lejko na kakšen vekšon odri gledan...upam ka de še deleč prišel v življenji, ka si dečko zasluži... resan iskreni pa pozitiven človik, kakšoga lejko s posvejton iščeš... saka ti čast Luka, samo tak dele!

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.09.2012 ob 11:35 Miha gost

      Prava faca - san se nasmejal že ob čitanji intervjuja, ovači pa itak zmagovalec! :) Saka čast, Luka, uspešno še naprej!

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.09.2012 ob 13:20 gost gost

      nekši čuden je na sliki mijslin ka vijdi megleno ? pa držij se tak kak bi povsoj sili mogel živeti .gda te tou ge delalo ?lopata ga na rit vrže .e bok moj dragi vsi bi bilij klovni pa igralci .že v Lublani je dosta klovnov pa pajacov keri nas vodijo .

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.09.2012 ob 21:21 zante gost

      ja, po sliki se človeka sodi! tak je! ti se najbrž na vsaki sliki držiš čvrsto, pripravljen na delo.. Pa še lejpi pa urejeni si cuj!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.09.2012 ob 23:36 A gost

      Ali ta predzadnji komentar od gosta ka vidi megleno, po sliki on gor pride da človeka lopata vrže, pa da poleg toga intervjuja še ove v Ljubljani zraven zmejša, mislin ti pa si stoposto zelo inteligenten človek. Luka dečki so ljubosumni ;) LP

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.07.2013 ob 1:22 Lubči gost

      Lukec je legenda, super človek!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.08.2014 ob 12:15 gost gost

      IQ na vrhuncu -> https://www.google.si/search?q="luka+slavič"+site%3A24ur.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.