https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Janša opozarja na razkol med opozicijo in koalicijo, Žerjav si želi konsenza

06.09.2012 ob 22:46  

Koalicija je relativno trdna, glede na dejstvo v kakšni situaciji je država, je v oddaji Pogledi Slovenije na TV Slovenija povedal premier Janez Janša. O padanju bonitetnih ocen pa je dejal, da so bonitetne agencije postale pozorne na politični razkol, ki ni v koaliciji, ampak med koalicijo in opozicijo.


Premier Janša je še dejal, da bomo s tem, če ne bomo reformirali trga dela, pokojninskega sistema, uravnotežili proračuna, stabilizirali bančnega sistema..., vsakič korak bližje temu, da zaprosimo za tujo finančno pomoč. Če bo Slovenija naredila vse te korake še septembra, potem ne bo več toliko težav z likvidnostjo, je poudaril. Dejal je, da lahko vse te zakone sprejme koalicija s svojimi glasovi v DZ.

Desus ni najšibkejši člen vlade

Janša je še dejal, da DeSUS in njegov predsednik Karl Erjavec nista najšibkejši del vlade, kot se to ugiba. So pa poskusi, da se nekatere koalicijske stranke destabilizirajo in se ustvarijo pogoji za spremembo oblasti. To ni nič novega, zaenkrat pa za to ni večjih nevarnosti, ker ni alternative trenutni vladi oz. noče nihče prevzeti te odgovornosti. "Če bi bil interes, bi se te zadeve hitreje dogajale", je dejal.

V oddaji, v kateri so sodelovali še predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, podpredsednik SDS Zvonko Černač, predsednik SD Igor Lukšič, predsednik Državljanske liste Gregor Virant, predsednik DeSUS Karl Erjavec, predsednik SLS Radovan Žerjav in predsednica NSi Ljudmila Novak, so se posebej ustavili pri vprašanju bonitetnih ocen in s tem povezanimi izgubami za slovensko gospodarstvo. Na vprašanje, če bodo politiki iz svojega žepa plačali milijone evrov, ki jih izgubljamo, ker se ne morejo dogovoriti med sabo, Janković pravi, da bo tudi on prispeval iz svojega žepa, tako kot vsi državljani.

Ob tem je poudaril, da so bonitetne agencije trikrat znižale ocene Sloveniji zaradi Janše in SDS. Prvič, ko je SDS rušila Pahorjeve reforme, drugič, ko je Janša napovedal, da bomo Bruselj prosili za pomoč, tretjič pa, ko je je izjavil, da je Slovenija na robu bankrota. Janković je ponovil, da vpisa zlatega pravila v ustavo ne želijo podpreti, ker vlada ne namerava zviševati prihodkov v proračun, ampak predvideva samo rezanje, to pa pomeni nevarnost, da ne bomo mogli izpolniti zavez iz pravila.

Žerjav: Dosežimo dogovor

Predsednik SLS in gospodarski minister Žerjav pravi, da je SLS dokazala že v prejšnjem mandatu, da se zna dogovarjati in sklepati kompromise. Tudi sam se je osebno zavzel za to, da dosežemo dogovor. Poudaril je, da obžaluje, da do konsenza ne more priti. Gre za projekte ki so relativno enostavni in pomembni, da damo pozitiven signal trgom, meni.

Virant je dejal, da je Državljanska lista zraven pri vsakem kompromisu. Če bi bile vse stranke tega sposobne, bi bilo bistveno boljše, je dejal. Ob tem je poudaril, da
nas "nabijanje med Janšo in Jankovićem ne bo pripeljalo nikamor". Novakova je dejala, da je koalicija v vseh pomembnih predlogih enotna, agencije pa so zaznale negativne signale, ker niso dosegli dogovora z opozicijo.

Erjavec je dejal, da je problem v celotni slovenski politiki. Prepričan je, da bodo znotraj koalicije dosegli konsenz, problem pa vidi v tem, da opozicija in koalicija ne znata sodelovati.

STA

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2012 ob 7:41 levodesni gost

      no, pa da vidimo PS&SD, če so kaj "boljši" kot Janša in bodo podprli potrebne ukrepe za izhod iz krize.....ali pa so še bolj maščevalni in se jim gladko *ebe za državo......pozor...oči naroda so uprte v vas, draga opozicija!!!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2012 ob 9:42 Butec gost

      Janša je eno navadno govno, delavci bi vzel še to malo pravic najbokše ka vzpostavi suženjski sistem tele eno

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2012 ob 9:58 Tine gost

      "butec", tebi predlagam, da najprej preberš bonton, šele potem pa začneš smraditi po forumih.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.09.2012 ob 10:04 Butec gost

      Tine nebi ti meni o bontoni- janševskiritolizniškitrubadur

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.09.2012 ob 13:35 REALIST gost

      gost - levodesni; ti si mi strokovnjak. JJ ima vse v rokah. Ko je bil Pahor, ga je kritiziral in govoril naj zniža trošarine. Sedaj ko je na oblasti, pa ne naredi NIČ. NE TI O OPOZICIJI.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.09.2012 ob 14:16 Pengvin gost

      gost - REALIST....maš prav, Janša ima vse v rokah...to pa ravno boli nekoga, saj če uspe, izide kot zmagovalec. Zato ima opozicija ravno problem, ker če pa ga ne podpre, pridejo verjetno strici iz EU, ki ne poznajo milosti, sama pa bo izpadla kot grobar Slo, saj sama nič ne predlaga, samo "inati" se. Ni jim lahko....verjamem! Da Janša ne naredi nič, se ravno ne strinjam, pa še s paketom reform so zmerni in zna biti celo sprejet.....če pa enkrat nehamo s temi delitvami, pa še obstaja upanje....samo glave se naj končno ohladijo!!!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.09.2012 ob 16:31 šverc-komerc gost

      JJ je prvič na oblasti dajal kredite mastnim firmam, ki so si v žepe polnile denar. prišel je Pahor na oblast in si nakopal njegove dolgove, ki jih ni mogel poplačat in je padel iz oblasti. zdaj spet JJ na vrhu meša nam glave in dalje in dalje. JJ noče sprejeti tega drobiža iz Bruslja, ker potem bi imeli vpogled v bančne račune in negdo bi hudo najebal!!!! Islandija je prva prodala banke. zdaj sedi 200 politikov, bankirjev in podobnih!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.09.2012 ob 17:07 Tine gost

      Butec, po pisanju sodeč, se res vidi , da si neotesani nevzgojeni primitivec, kako bi potem lahko vedel, kaj je bonton. Besede pravopis pa je zate prezahtevna. Sigurno pa veš, kaj so to klobase, krompir, čebula...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.09.2012 ob 12:18 ojjjj gost

      Točno tak Pengvin. Hišan & stara rdeča zalega bodo raje videle propad Slovenije, kot pa dopustili, da Janši uspe. So si itak preveč nakradli, da jih ne bo prizadelo. Tine ne sekiraj se. Butec je pač še en izmed tistih starih tičev, ki so še vedno pod oblastjo Hišana in stare rdeče zalege in mora tuliti, kot Murgeljpalček ukaže.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.09.2012 ob 11:06 LEPI gost

      Janša pa njegovi somišljeniki so bili v Kumrovcu na specializaciji kako uničiti državo takrat je tam bil Kučan ravnatelj tako da ne se sekirat vsi ti politiki od leta 1990 pa do danes imajo partijske izkaznice tak ka se zabadaf čemerite

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.09.2012 ob 11:35 janči gost

      janša je že obrno ploščo. kak so prišli tisti majstri iz EU in jemi malo gvinte vrezali okoulih tistih apokaliptičnih izpadov se je malo zmejro. očitno nan v sloveniji nejde tak slabo ka nan ščej janša z ustvarjanjon izrednih razmer prikazati. tej njegov neizogiben propad države jemi je samo izgovor da lejko jebe mali narod v glavo zdigavle cejne in špara na srmakaj. zgornji je lepou povedo, vse so tou komunistični slušateli in vsi vzajemno lepou svoje žakle punijo, razlika je samo v ton ka enkrat eni držijo pa drugi punijo naslednji mandat se pa menjajo. in ovce tou lepou podpejrajo in se malo ne razvržejo gda što keromi od teh pokvarjencov kaj v oči vrže. ne ven što je hujši, tej smradi tan v pralamenti ali tisti keri jih podpejrate.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.