https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Ukradel okna iz trgovine z gradbenim materialom

07.09.2012 ob 7:59  

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali trinajst kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče z materialno škodo, dva primera povoženja divjadi, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru, pet kršitev javnega reda in poskus samomora.

S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin, tri goljufije, neplačevanje preživnine, poškodovanje tuje stvari, ponarejanje listin in zlorabo položaja. Soboški policisti so obravnavali tatvino treh oken z dvorišča ene od trgovin z gradbenim materialom, tatvino otroškega sedeža v eni od osnovnih šol in tatvino bakrenih žlebov. Na avtocesti je bil obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejene dokumente za vozilo. Odkrit je bil bankovec za 50 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. 

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Obravnavan je bil tudi moški, ki je kršil izrečen ukrep prepovedi približevanja. 

Ob začetku šolskega leta je v cestnem prometu zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev.  Voznike opozarjamo, da vozite strpno in previdno, še posebej v bližini šol in vrtcev. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali v bližini šol in vrtcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.