https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slavnostna seja v Moravskih Toplicah: Pomurski vodovod in vrtec sta prioriteti

Moravske Toplice, 08.09.2012 ob 7:49  

Praznik Občine Moravske Toplice se je včeraj začel s slavnostno sejo, nadaljuje in končuje se danes z občinsko proslavo v Berkovcih, kjer bodo svojemu namenu predali vodovod.

Na slavnostni seji, ki jo je vodil Geza Džuban,  nekdanji dolgoletni poslanec državnega zbora, je župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač med drugim poudaril nekaj bistvenih premikov, ki so se zgodili v občini v zadnjem obdobju. Izpostavil je vodovoda v Berkovcih in Selu, prav tako nekaj novih preplastitev cest. Glavaču se zdi pomembno tudi to, da občina pomaga staršem ob rojstvu otroka, saj jim nameni 1000 evrov. "To je zelo pomembno. Namreč če v naših vrtcih in šolah ne bo otrok, potem je tako rekoč zaman, da vlagamo v infrastrukturne objekte, če ne bo ljudi, ki bi jih koristili."

Prioriteta je pomurski vodovod, naslednje leto vrtec

Glavač je kot enega največjih izzivov občine v naslednjih letih izpostavil izgradnjo pomurskega vodovoda. Še letos naj bi tako na razpis Evropskega kohezijskega sklada romala prijava, pričetek izgradnje pa naj bi nato sledil ob koncu leta 2013 oz. v začetku leta 2014. Občina Moravske Toplice si iz tega naslova obeta okrog 2 milijona evrov sredstev. Župan občine Moravske Toplice je prav tako napovedal izgradnjo novega vrtca v Moravskih Toplicah, ki ga želijo svojemu namenu predati naslednje leto.

Na slavnostni seji so podelili tudi priznanja Občine Moravske Toplice, ki so jih prejeli:

Geza Grabar


Otroški pevski zbor Osnovne šole Fokovci

 

Drago Ivanič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2012 ob 21:48 toplice gost

      ahahahahaahh Tibor ka pa ti tan delaš .....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.