https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Smukarija k ustvarjanju pritegnila številne starše in otroke

Križevci, 07.09.2012 ob 16:44  

V okviru občinskega praznika Občine Križevci je včeraj na športno-rekreacijskem centru v Križevcih potekala Smukarija, Festival za družine in mlade.


Smukarijo izvaja Kulturno in izobraževalno društvo Kelih v sodelovanju z OŠ Križevci. Pripravili so ustvarjalne delavnice, lotili so se poslikave tekstila, izdelovali so lampijončke, skupinsko pa so izdelovali drevo. Potekale so tudi športne aktivnosti, poimenovane razgibalnice. Otroci so igrali odbojko, pripravljen pa je bil tudi prostor, kjer je bila prepletena elastika, otroci pa so morali brez dotika priti skozi. Vmes so se lahko vsi posladkali s palačinkami iz ekološko pridelane moke.

Na pravljični blazini so otroci lahko prisluhnili pravljičarki, ki jih je popeljala v svet domišljije.

Tudi za starše so pripravili zanimivost. Lahko so se namreč oglasili v svetovalnem kotičku, kjer jim je o raznoraznih vprašanjih v zvezi z vzgojo otrok svetovala univ. dipl. pedagoginja in sociologinja kulture Vasilija Stolnik.

Zvečer so dogajanje popestrili z nastopom dveh glasbenih skupin. Nastopila sta Band OŠ Križevci in Samo Budna (ki je njihov mentor) in Divji dečki, gostje iz OŠ Vižmarje Brod iz Ljubljane.

Celoten koncept Smukarije je zastavljen tako, da pripravijo in ponudijo ustvarjalne kotičke in delavnice, poskrbijo za športne aktivnosti, vmes ponudijo kvalitetno hrano ter nudijo tudi svetovanje staršem. Projekt je bil uspešno izpeljan, saj se je dogodka udeležilo veliko malih in malo starejših obiskovalcev.

Več fotografij si lahko pogledate v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.