https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Krst fazanov na Gimnaziji Murska Sobota

Murska Sobota, 07.09.2012 ob 18:58  

Tudi na soboški Gimnaziji je danes potekalo tradicionalno "fazaniranje" oziroma krst prvih letnikov, ki so jim letos nadeli tudi ljubkovalni naziv "pernata divjad".

Dijaki prvih letnikov (a, b, c in š) so se pomerili v petih različnih igrah. Najprej so fantje morali dokazati, da obvladajo osvajanje metle, punce pa so se morale pokazati svoje spretnosti pri plesu s sesalcem. Pri naslednji nalogi so punce morale fantom skozi hlačnice spraviti surovo jajce, na koncu pa sta morala še iz vsakega razreda po en fant in punca pokazati, ali jih bodo lahko v prihodnosti uporabili za javne nastope, kot pevce oziroma pevke. 

Med krstom pa je imel vsak razred poleg omenjenih nalog še dve posebni nalogi; prinesti so morali čim več prsti, ter s tem prispevati svoj delež k lepši okolici šole. Vsak razred pa je moral skuhati tudi svojo "Fazanovo župo". 

Vse igre in kuhanje juhe je budno spremljala in ocenjevala komisija, ki so jo sestavljale dijakinje - Patricija, Kaja in Melani, ter trije predstavniki profesorjev - prof. Mateja Štefanec, prof. Tadeja Pucko in ravnatelj Roman Činč. Celoten krst so povezovali dijaki 4. a oddelka - Tilen Babič, Jaka Maučec in Luka Petrijan, zaigral pa je tudi šolski bend. 

V skupnem seštevku so na krstu zmagali dijaki 1.c razreda, katerih razrednik je prof. Drago Balajc.

Foto: dijaška skupnost GMS

Krst fazanov na Gimnaziji Murska Sobota
Tudi na soboški Gimnaziji je prišel čas, da so starejši dijaki medse sprejeli letošnjo »pernato divjad«, kot so jo ljubkovalno sami poimenovali.
Dijaki prvih letnikov (a,b, c in š) so se med seboj pomerili v 5. igrah.
Najprej so se mogli fantje izkazati pri osvajanju metle, punce pa pri plesu s sesalcem.
Nato so mogle punce dokazati svoje ročne spretnosti in fantom skozi hlačnice spraviti surovo jajce.
Na koncu pa sta še po en fant in eno dekle iz vsakega razreda morala pokazati, ali ji bodo lahko v prihodnosti uporabili za javne nastope kot pevce.
Med dogajanjem pa je imel vsak razred še 2 posebni nalogi. Morali so prinesti čim več zemlje, in s tem prispevati svoj delež k lepši okolici šole. Vsak razred pa je moral skuhati tudi svojo »Fazanovo župo«.
Vse igre in juho je budno spremljala in ocenila ocenjevalna komisjia, ki so jo sestavljale 3 dijakinje (Patricija, Kaja in Melani) ter trije predstavniki profesorjev (prof. Matje Štefanec, prof. Tadeja Pucko in ravnatelj Roman Činč)
V skupnem seštevku je zmagal 1.c razred, katerega razrednik je prof. Drago Balajc.
Krst so povezovali dijaki 4.a oddelka – Tilen Babič, Jaka Maučec in Luka Petrijan. Zaigral pa je tudi šolski bend.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2012 ob 21:28 komentator gost

      Zgleda dosti bolj na nivoji, kak pa v Ljutomeri .. tu pa so se na GMS potrudile :)

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2012 ob 21:58 lily gost

      se strinjan, dobra ideja fejst tuj tao z župco :D

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2012 ob 16:18 mojemnenje. gost

      Samo telko ka van poven nekaj glede krsta v Ljutomere. Naloge so z mojoga vidika bile sestavlene čisto normalno.. Glede na to, ka so nej smeli vklučiti nikaj drugoga kot vodo so si samo stvar dobro zamislili. Tisto ka je s slik razvidno, kao ka so se mogli slečti pa ka še vse nej, je pa bilo odvisno od vsakoga posameznika. Naloga je bila zbrate čimvečje število točk.. enin se je očitno nej bilo sran pokazati pa so nalogo opravili.. navsezadnje pa.. tudi na kopališči vidimo lidi v kopalkah, kar pa je isto.. Če pa gledamo pa z druge strani.. Što de se krsta bole spominjo - ljutomerski dijake ale pa soboške? Mislite ka do se spomnili čez 10-15 let ka so oni mogli kujati nekšo župo pa tan meklo osvajati? Ali pa do se bole spomnele ka jih je cela šola vidla v spodnjeh gatah, pa ka so mogli ka bole izvirnoga opraviti?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.