https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otvoritev razstave likovnih del društva upokojencev v Ljutomeru

Ljutomer, 09.09.2012 ob 16:57  

V Galeriji Anteja Trstenjaka v Kulturnem domu v Ljutomeru so v četrtek odprli razstavo novejših likovnih del članov društev upokojencev PPZ.


Galerija namreč v okviru svojega letnega programa v mesecu septembru gosti in razstavlja novejša likovna dela članov društev upokojencev Prlekije in Prekmurja. Izbor likovnih del je prepuščen avtorjem, ki se tudi sami odločijo za sodelovanje. Tokrat sodeluje kar 20 razstavljalcev.

Letošnja razstavljena likovna dela so bila posredovana preko Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev (PPZDU), saj je ta izbor organizirala in izvedla.

Zgoraj: Mirko Lebarič, Srečko Pavličič in Tomislav Kocuvan

Postavitev razstave je temeljila na treh izhodiščih. Kot prvo je na videno vplival izbran motiv likovnih ustvarjalcev. Zatem je bilo zaželeno, da se izpostavijo tista likovna dela, ki odražajo dolgoletne izkušnje in visoko kvaliteto. Tretje izhodišče pa je predstavljala morebitna prisotna novost in inovativnost letošnjih razstavljalcev.

Gre za likovna dela avtorjev iz novejšega ustvarjalnega obdobja po prej navedenem naboru, ne pa za pregledno razstavo vseh likovnih ustvarjalcev določenega kroga in časa.

Letošnji gost razstave je bil Tomislav Kocuvan, likovni ustvarjalec, avtodidakt in član likovne sekcije DU Novo mesto. Po poklicu je pravnik, je pa tudi upokojenec in zagnan likovni ustvarjalec. Kot pravi, je končno našel dovolj časa, da svojo življenjsko željo in energijo sprosti tudi na likovne površine. Najraje in največ ustvarja akvarele ter z njimi poustvarja obče in lastno videnje krajine, osebno pa ga zelo privlači urbana arhitektura.

Nastopil je tudi ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer, vodila pa jih je zborovodkinja Vlasta Vizjak.

Zbrane je pozdravil tudi Mirko Lebarič, predsednik Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev, ki je svoj govor zaključil z besedami: »Lepo je, dokler lahko ustvarjaš«.

Več fotografij si lahko pogledate v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.