https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurskim sadjarjem v Selu predstavili stroj za obiranje sadja

Selo, 13.09.2012 ob 9:30  

Sadjarji so včeraj v Selu imeli svoj posvet, kjer so se seznanili s škropilnim programom in si ogledali predstavitev obiralnega stroja.

Večkrat na leto se sadjarji zberejo, da se posvetujejo o tekočih delih v sadovnjaku in izmenjajo mnenja ter izkušnje. Včeraj so bili na sadjarski kmetiji Letina v Selu, kjer je bil predstavljen škropilni poskus  BASF - METROB v letu 2012, analizirali so zrelost jabolk ter predvideli roke obiranja. Prikazana je bila še demonstracija obiranja jabolk s strojem za obiranje sadja Zucali Apple System, katerega zastopnik za Slovenijo je Kmetija Karlovček iz Šentjerneja. Stroj ni le prihranek časa in stroškov pri obiranju, ampak se uporablja skozi celo leto, saj je sadjarju v pomoč od zgodnje spomladi, ko se izvaja rez, pa vse do pozne jeseni, ko se zapirajo protitočne mreže.

Sadjarji so kljub suši, ki je prizadela sadno drevje že začeli z obiranjem jabolk, ki bodo zaradi spomladanske pozebe in poletne suše še dragocenejše. Sadjarski posvet se je zaključil s prijetnim druženjem in v težkem pričakovanju bližajočega se dežja.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2012 ob 11:41 lajči gost

      ja zaradi strojov de še menje lidij zaposlenij

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2012 ob 19:57 gost gost

      glede na tau kak so ljudje delavni v prekmurje, pa kak težko jih spraveš delat bi nucale še v marsikeroj panoge stroje...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.