https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Predsednik Türk v Odrancih na obisku Carthaga

Odranci, 14.09.2012 ob 12:30  

Danes je predsednik Türk obiskal občino Odrance, kjer si je ogledal proizvodnjo avtodomov v Carthagu.


Današnji dopoldan je predsednik Republike Slovenije Danilo Türk namenil obisku občine Odranci, kjer si je po srečanju z županom ogledal tudi, kako poteka proizvodnja avtodomov v Carthagu.

Kot je povedal ob koncu obiska, je Odrance obiskal, ker z uspešnim reševanjem gospodarskega razvoja in nekaterih drugih vprašanj dajejo dober zgled ostalim podeželskim občinam v Sloveniji. V Odrancih vidi primer, kako narediti prijazno okolje za tuje investitorje, ki s številnimi zaposlitvami zagotavlja preživetje lokalnemu prebivalstvu. Ob težavah, ki so jih tudi v Carthagu imeli z dolgotrajnimi upravnimi postopki, pa upa, da bo sedanja vlada uresničila svojo najavo in poenostavila ter pospešila postopke pridobivanja dovoljenj.

Predsednik z avtodomom v hribe?

Sam o nakupu avtodoma in tovrstnem načinu dopustovanja ne razmišlja: »Moj koncept dopustov je drugačen. Jaz si nikoli ne morem privoščiti več kot teden dni in grem ponavadi v hribe, kjer gledam gore in uživam v miru,« ter dodal, da razume potrebo modernega urbanega človeka po družinskih potovanjih z avtodomom: »To je seveda zelo lep način preživljanja dopusta.«


Carthago sredi nove investicije, vredne 5 milijonov evrov

Carthago v Odrancih, kjer tedensko izdelajo 50 avtodomov, trenutno zaposluje 424 ljudi, od tega jih je okoli 65 odstotkov zaposlenih za nedoločen čas. Za njih dela tudi okoli 150 dobaviteljev, katerih število prav tako narašča. Za letošnje leto so sicer načrtovali širitev proizvodnih prostorov, kamor nameravajo preseliti logistično halo in celotni strojni oddelek. Zaradi težavnih in dolgotrajnih postopkov pridobivanja vseh dovoljenj pa bo ta investicija, ki naj bi zagotovila okoli 80 novih delovnih mest, po napovedih izvedena do marca prihodnje leto.

Več fotografij vspodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2012 ob 14:22 Andrej gost

      Zaj se je prišel slikat v Odrance, ja. Ge je pa hodo kda so bili prvi (in tudi naslednji) sestanki lastnikov, odranskoga župana pa poslanca Horvata na ministrstvaj kda so se rihtali paperi in vse potrebno za gradnjo fabrike!? Danilo, Danilo ...

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2012 ob 0:06 gost gost

      Na državni račun se vozi okrog in si dela kampanijo. Nikoli in nikjer ga ni bilo sedaj 5 let. Zadnje mesece pa je vsak dan na drugem koncu in ne dela drugo, kot ljudem drži taco. Da bi kdaj prej kam prišel in ljudi vprašal kako živijo. Takrat je hodil jest pa pit na razne prireditve. Hvala lepa za takega predsednika!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2012 ob 5:48 alf gost

      Ja kaj pa vidva sanjata pa nede ti znan predsednik rikto pepere...jojoj...zakaj pa imamo potem župane,pa en kup drugih...zaposlenih kje pa ziviš...na lune!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.09.2012 ob 5:49 alf gost

      Ja kaj pa vidva sanjata pa nede ti znan predsednik rikto pepere...jojoj...zakaj pa imamo potem župane,pa en kup drugih...zaposlenih kje pa ziviš...na lune!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.09.2012 ob 10:06 Hvala gost

      za takšnoga predsednika, razdvaja Slovence in brez sramu troši naš denar. ZVERA ZA PREDSEDNIKA!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.09.2012 ob 12:10 adijo_pamet gost

      ja, včeraj so odranci ter prekmurje v zadnjih nekaj mesecih postali prvorazredna tema, prej smo pa na žalost bili tretjerazrdedna tema.....prvorazdne teme so - potovanja izven Slo., drgorazrredne teme - Ljubljana, mogoče kake pozabljene jame, trejerazredna tema pa mogoče kaki odrinjen svet v prekmurju.....tij se Danilo samo kaži, pa lejpo gouči, ka do lidje lejko od toga lepega govoričenja bouše živeli. Moj glas maš, kda celi fermi za rundo daš !!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.09.2012 ob 22:11 mario gost

      vse to za minimalno plačo :) fajn je graditi uspehe na plečih fizičarov. Hvala bogu da sem že dolgo preko meje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.09.2012 ob 0:45 zver gost

      zvera lejko mate za predsednika edijno primitivci pa nestrpneži pa šverceri pa tajkuni pa dileri z orožjon pa ponarejevalci pa lažnivci pa fašisti pa cerkevnjaki. e jebenti, teh ka san jih prlej našteo je puna slovenija, čist možno ka de tej zver zmago. :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.