https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Od oktobra bo kajenje dražje

15.09.2012 ob 12:07  

Prvega oktobra se bodo zvišale trošarine za cigarete, konkretno se bodo maloprodajne cene cigaret v povprečju povišale za 10 centov.

Zaradi zvišanja trošarin se bodo cigarete prvega oktobra podražile. Skladno z vladno uredbo o določitvi zneska specifične in stopnje proporcionalne trošarine se bodo trošarine za cigarete zvišale z najmanj 90 evrov za tisoč kosov cigaret na najmanj 94 evrov za tisoč kosov cigaret, kar je 4,5-odstotno povečanje.

Osnova za izračun zneska specifične in stopnje proporcionalne trošarine za cigarete je tehtana povprečna drobnoprodajna cena cigaret, ki znaša 2,91 evra na zavojček 20 cigaret.

Foto: sxc.hu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2012 ob 12:21 mura 05 gost

      pa ka si nori pa PM samo bi slujžele pa krali te pejneze prokleti nimaki...! dajte nan rajše poštene plače pa te lejko na 5 € zdignete če ščete! bi vido vas kda bi meli minimalno plačo pa bi te vidle kak bi prežijvile kda bi žijvili za pijZd.o !

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2012 ob 12:30 no name gost

      gost- mura 05 odvade se od kajenja. Nišče te ne sile kadite. Vsi moremo delate, ale pa se presele v drugo državo ge boš meu "leiko" večjo plačo.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2012 ob 12:31 anonimy gost

      što te sili ka pušiš? pritožuvleš se ka maš minimalno plačo, al daj si pogledno kelko bi letno prišparau brez čikof pa nej...

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.09.2012 ob 12:41 neko gost

      mura 05 ...kdo pa pravi da moreš kaditi? Preprosto NEHEJ!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.09.2012 ob 13:14 mura 05 gost

      u, a , e vsi nekši pametni, če bi pa kadiu bi pa čist drugače pravo :D TAKA!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.09.2012 ob 16:11 kadilec-bivši gost

      Kda san kadil bi lejko čiki koštali 20 eur pa bi si jih verjetno kűjpo. Kda se začas zavedati za svoje zdravje te so pa lejko kšenki pa NEBOŠ KADIL. Ne Kadim že 3 lejta in prav nič mi ne fali. Prav nasprotno z tistin dnem kda san henjo kaditi san si na banki napravo varčevanje za 90 eur (telko san namreč zakadil) in zdaj po treh lejtaj man okrog 3000 eur na banki.. P,S. dokler se da samo dvigujte cigarete in alkohol, se bo vsaj državna blagajna malo napolnila

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. copicar
      16.09.2012 ob 7:58 copicar

      ha ha ha ge se tudi odvajan kajenja že dva tedna ne kadin ali pejnez pa tudi neman :-)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.09.2012 ob 9:42 Poklina morilka.. gost

      tiste ka ne kadite se lejko bunite .. pa ste probale kak je kadite..? ste sprobale ka nejde enjate ? če nan kadilcon paše kadite zakoj nej.. države pa tudek nebe trbelo pre čikaj gor zdigavate vej pa se zjasnite malo.. če pa be kaj takšoga gor šlo ka mate vi nekadilci rade pa be se fčase gor vužgale pa bunile.. postavite se v našo kožo.. ne gučte tu neka na pamet..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.09.2012 ob 10:08 ivonet gost

      A vidite,kakšno mišljenje prevladuje pri narodu? Namesto,da bi gledali,kako ustaviti uničevanje in krajo te države,kako vplivati na čim manjšo rast cen - ne glede ali so to cigareti ali kruh - vi rajši pošiljate človeka v tujo državo...In zato ne bo rešitve za vse nas-še dolgo ne

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.09.2012 ob 10:16 Lalinho gost

      Ges san probo, par mescov san kadil saki den, kadil san svašta, probo san vse, pa san enjo. Ide enjati, samo v glavi si trbej red narediti;) Čist praf ka ide to gori, še bole de moglo. Koga se v vašo kožo naj postavimo? Vejpa so te nej prisilili nej nekadilci v to, nej država.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.09.2012 ob 12:57 miša gost

      žalostno kak eni čudno razmišljate. alkohol naj se podraži, ker si od alkohola lejko zmejšani, od cigaretov pa nej. Najbole so pa itak pametni tisti, ka so največji pušači, pa pijanci bilij. In enjajte od zdravja, ker poznan par lidij, keri so nej kadijli pa so spomrli. gnes den vse škoudi, še voda je nej zdrava. in ja, od cigaretov se je težko odvaditi, san pa 100%, ka tisti ka ne kadi še hujše skrbi za sebe, pa še ma gršo razvado.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. dartmoor
      16.09.2012 ob 13:02 dartmoor

      saj tu se nejde za tau što ka dij pa što nej...gda prijde škatlica čikof z tovarne je vrejdna 25 centof...ovih zdaj že nekaj evrof pa cuj nabije država pa prevoznik...ok prevoznik more tuj živeti...ali država pa ščej samo blagajno puno meti, pa načik nevejo kak naj punijo...slovenski vladi se sploj nesenja kak bi mogli tau delati, telko ka majo uni dobro službo pa ka se lejko gda ščej pela z mercedeson domau v luksus stanovanje. se zdaj izgovarjajo na austrijce neka, vejpa avstrijci bole kadijo kak slovenci, al ton so vekše plače pa je razmerje ok isto se izgovarjajo za plačilo malic pa potne stroške, ka jih avstrijci tuj nemajo...či dajo meni za moje delo avstrijsko plačo jin malico pa potne šenkan

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.