https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Velika Polana-Hotiza: Med prevračanjem vozila dva huje poškodovana

15.09.2012 ob 8:54  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in sedem primerov povoženja divjadi. V eni prometni nesreči sta se dve osebi hudo telesno poškodovali, ostale pa so se končale z gmotno škodo.

Ob 19.00 uri je na regionalni cesti Velika Polana – Hotiza voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ostrem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča. Vozilo se je pri tem večkrat prevrnilo in obstalo na traktorski stezi. Voznik in sopotnik, ki nista bila pripeta, je med prevračanjem vrglo iz vozila. Oba sta utrpela hudi telesni poškodbi in bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico, kjer sta ostala na zdravljenju. Gmotna škoda znaša 1.100 evrov. 

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in poškodovanje tuje stvari. Tekom noči je neznani storilec na parkirišču bencinskega servisa MOL v Pincah iz parkiranega tovornega vozila ukradel 27 kosov tekstilnih izdelkov v skupni vrednosti 3.483 evrov. Na bencinskem servisu Petrol v Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila natočil gorivo in odpeljal brez plačila. V Murski Soboti je neznanec izpred gostinskega lokala ukradel moško kolo. Policisti PP Gornja Radgona so obravnavali tatvino dveh stolov, policisti PP Murska Sobota pa še poškodovanje tuje stvari. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala. 

V zvezi pogrešanega 77 letnega Alojza Ropoše iz Dokležovje, je bila tekom dneva izvedena iskalna akcija. Imenovani bil ob 15.55 uri najden živ izven naselja Dokležovje v zaraščenem gozdu v neposredni bližini reke Mure. Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil odpeljan v bolnišnico.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti čez dan opravljali na relaciji Lendava – Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.