https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Umivanje las se zdi samoumnevno, ampak ali to počnemo pravilno?

19.09.2012 ob 16:59  

Večina ljudi misli, da z umivanjem las nima težav. Lase si umivamo že vse življenje, vendar se moramo vprašati če jih umivamo pravilno!? Lase lahko umivamo in se sploh ne zavedamo, da jim obenem škodujemo. Preberite si nekaj nasvetov, kako pravilno umiti lase.


Torej, kakšen je pravilen način umivanja las? Zelo pomembno je, da preden jih začnemo umivati dobro razčešete. Potem lase zmočite z vodo, lahko uporabite mrzlo alo toplo vodo, to je seveda vaša izbira. Priporoča se topla voda, saj ta odpre povrhnjico las in umije olje ter umazanijo, potema pa hladno, da zapre povrhnjico.

Lase sperite pod prho, saj boste edino tako učinkovito in temeljito odstranili izdelek za oblikovanje ali druge negovalne izdelke. Potem na dlan zlijte malce šampona, ga razmažite po dlaneh in s prsti nanesite na lasišče. Pomembno je, da šampon naneste naravnost na lasišče, ne na konice las. Prav tako tudi ne mešajte las po celotnem lasišču, saj se vam lahko zapletejo. Potem šampon odstranite z hladno vodo. Dostikrat se zgodi, da moramo šampon nanesti dvakrat. To pa je zato, ker prvi nanos odstrani olje in umazanijo, drugi nanos pa zato, da šampon učinkuje negovalno.

Pri odstranitvi odvečne vode lase samo ožemite, nikar jih ne velcite, saj lasje najbolj občutljivi ko so mokri. Potem nanesite balzam, ga zelo dobro vmasirajte in pustite delovati nekaj minut, nato balzam dobro sperite z vodo pod tušem.

Dodatni nasveti:

Običajno ni priporočljivo uporabljati prevroče vode, ker lasje postanejo krhki. Namesto tega na koncu lase po celotni dolžini splaknite s hladno vodo, da bodo bolj sijoči in močni.

Po končanem pranju las z rokami ožemite lase, da odstranite odvečno vodo in kar je še bolj pomembno, lase posušite z brisačo. Las ne drgnite preveč, da se ne zavozlajo. S tem ko boste lase zavili v brisačo bodo lasje dobile dosti več vlage in sušenje bo krajše.


 


Kaj narediti v primeru, ko imate mastnega lasišča?

Pravilna nega in higiena lasišča, kar pomeni redno umivanje las (dvakrat do trikrat na teden) močno pripomore k izboljšanju vašega lasišča. Če opažate, da se vaše lasišče hitro masti je pri umivanju las pomembno, da izberete šampon, ki je namenjen negi mastnega lasišča in las.

K negi lasišča spada tudi vsakodnevno česanje ali krtačenje, saj to spodbuja k prekrvavitvi lasišča. Pri preveč agresivnem krtačenju ali česanju pa lahko pride to tega ,da se začne lasišče prekomerno dražiti. Prav tako je pri ljudeh, ki imajo težave z mastnim lasiščem potrebno paziti na različne postopke in preparate, ki kakorkoli dražijo lasišče. Pri tem mislimo predvsem na barvanje las in druge postopke pri katerih se uporabljajo različne kemikalije. Če ugotovite, da je temu tako je priporočljivo, da ta postopek opustite.

Foto: wikipedia in sxc.hu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Alina Zupan
      20.09.2012 ob 12:19 Alina Zupan

      Najpomembnejša je pravilna nega las, ne pa toliko umivanje, še bolj pomembno pa je kakšne šampone in pa barve uporablja vsaka ženska za svoje lase. Jaz sem kar nekaj časa iskala najboljše in ugotovila da mi najbolj sedejo izdelki od Subrine. Edino smolo imam ker teh stvari ne morem kupovati v drogerijah DM, saj tam že nekaj časa izdelkov od Subrine sploh ne prodajajo. Prodajalke pa nameto tega ponujajo nekakšne DMove tuje blagovne znamke ki Subrininim ne sežejo niti do kolen, zato je še toliko pomembneje da pazimo kaj kupujemo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.