https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Anita Varga iz Filovec postala podpredsednica podmladka SLS

19.09.2012 ob 13:18  

Podmladek Slovenske ljudske stranke je imel minulo soboto v Mariboru VI. redni kongres.

 

Dopoldan je bil namenjen slavnostnemu delu, govorom gostom, med katerimi je bil osrednji, slavnostni govornik župan mestne občine Maribor, gospod Franc Kangler, ki je v svojem nagovoru pozval vse mlade v Novi generaciji, kot tudi vse člane ostalih političnih podmladkov, da s povezovanjem in novimi idejami dosežejo spremembe, ki jih bo čutila tudi aktualna politična sfera.

Ob tem je tudi izrazil željo, da se v prihodnjem letu, ko bo Maribor Evropska prestolnica mladih, prav vsi člani podmladkov srečajo v Mariboru na skupnem srečanju, ki bo znak odprtosti in sodelovanja, saj so mladi pot k uresničitvi boljše in želene prihodnosti. 

Popoldan je trideset delegatov podmladka najprej sprejelo nov statut, ki bo omogočil enostavnejše delo same organizacije.  Po novem statutu so tudi izvolili novo vodstvo. Vodenje Nove generacije SLS je podžupan Moravskih Toplic Tibor Vöröš predal Sari Berglez Zajec. Eno od treh podpredsedniških mest,  ob mariborski podžupanji Astrid Bah in Davidu Divjaku, je zasedla 23-letna Anita Varga iz Filovec, sicer predsednica Občinskega odbora Nove generacije SLS Moravske Toplice. 

Anita Varga

Program novega vodstva temelji na nadaljnjem razvoju in utrjevanju politik mladinskega organiziranja, izobraževanja in zaposlovanja, pa tudi politik na področju stanovanjske, okoljske in zdravstvene problematike.  

Organizacija ima po novem statutu trinajstčlanski izvršilni odbor, v katerega sta bila izvoljena tudi Gregor Škerget iz Turnišča in Natalija Purgaj  iz Velike Nedelje. Članica nadzornega odbora je postala  Tadeja Maučec, ki prihaja iz Gančan.

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2012 ob 16:46 Maja gost

      Bon še ge dodala, dragi Grega, vašemu izvajanju nekaj...neje čuda ka je naša država tan ge je, če obstajajo taki ljudje, kot ste vi ka samo nergajo pa se pritožujejo pa šimfajo, nimajo pa jajc ka bi se sami izpostavili pa ka v življenju dosegli.. zaradi takih ljudi smo v takem stanju kot smo.. mejte vi jajca pa se izpostavite pa izražajte svoje dobre predloge, nej pa samo šimfanje. no, mogoče je tau edino, česar ste sposobni... kelko je meni znano je diklina fejst sposobna...malo si poglednite nazaj kakšne novice pa te vidli ka prireditve ka jih organizirale so vedno bile na vrhunce, ljudje pa zadovoljni. mlade treba spodbujati, jim stati ob strani, jih preganjati, da se včijo pa se izobražujejo in pripravljajo na odgovornosti ka jih čakajo. Tudi vi bi lejko malo bole v tej smeri delovali! Čestitke, Anita! Želim vam mnogo uspeha va vaši poti!

      7 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2012 ob 19:25 Grega gost

      Spoštovana Maja, organiziranje prireditev in politika je primerjanje hrušk z arašidi. Saj pri nas politiki itak samo bolj prirejajo zabave, kot pa kaj delajo. S tem, da je treba mladim stati ob strani, se popolnoma strinjam. Ampak pravim osebam in ne takim brez hrbtenice. Vse, kar govorim, je moje osebno mnenje, zato spoštovana Maja, se ne spuščat na osebni nivo. Človek, ki je v stranki SDS in kolikor sem seznanjen, je bila še neka predsednica mlajših v njeni občini, nato prestopi v drugo stranko in se kot pijavka zalepi na predsednika podmladka SLSa, je zame pač oseba brez hrbtenice. To je pač moje mnenje. Da o tem, da je še kot članica SDSa delala na promociji SLSa in izvolitvi Jasmine Opec v parlament, sploh ne govorim. Pravim, moje mnenje je tako in ne vi meni, da samo nergam, ker me ne poznate. Sem dal v življenju marsikaj skozi, dosegel marsikaj, sem v srednjih letih, tako da bom verjetno še kaj dosegel. Če jo podpirate, jo dajte, mene pa pustite pri miru. Velja?

      33 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2012 ob 20:14 nike gost

      gost - Grega +1

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.09.2012 ob 20:16 Kritičen gost

      Kam smo prišli... Prekmurec se krega s prekmurcem... Že tako nas je malo in bi morali držati bolj skupaj, ne pa da se kregate med sabo...

      4 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.09.2012 ob 20:53 Maja gost

      Kritičen - se popolnoma strinjan s tebof. saj zato je bila moja reakcija takšna.. namesto ka bi bili prekmurci veseli kda enome od nas kaj uspe, ga drugi takoj dol popluvajo, namesto ka bi mu pravili kakšno vzpodbudno rejč.. tau je žalostno za naše prekmurje..če bi znali bole skup držati, če bi se veselili uspeha drugih, nej pa se samo kregali in šimfali, bi tudi naše regiji baukše šlo..

      5 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.09.2012 ob 21:47 Grega gost

      Zakaj bi hvalil nekoga, ki si po mojem mnenju tega ne zasluži? Samo zaradi tega, ker je Prekmurec? Ne ga srat.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.09.2012 ob 22:51 anti maja gost

      maja vep znamo ka si z njene stranke :P

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.09.2012 ob 10:16 peter pan gost

      Moj bog :/

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.09.2012 ob 11:09 itak gost

      Tak mlada pa že gre v to pokvarjeno politiko.Ali res ni druge perspektive? Kakorkoli se računa , da se preko politike lađžje živi in pride do položajev,dolgoročno to ne bo zdržalo.Se že pozna nesposobnost in požrešnost., ki vpliva nai celotno situacijo v Slovenijii.Politiki boste sami sebei požrli.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.09.2012 ob 12:29 gost gost

      Grega v prvem postu sem bral, da en eno poriva. Keri to kero poriva? Mogoče pa glih zato lahko mlada dekleta lažje uspejo v politiki, kot mladi fantje.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.09.2012 ob 13:06 ne-on gost

      so me že zbrisali. ali tibija do itak za đajca gor obesili. mi je jasmina pravla.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.09.2012 ob 13:07 anonimnež gost

      Joj koji glupi narod,pred svojin pragon pometite nej ka samo drugoga gledate pa šinfate, što koga poriva,pa kera je skerin skuper itd.če nemate drugoga dela zemite motiko pa ite na njivo kopat.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.09.2012 ob 14:34 anaaa gost

      Kdo ne pozna Anite jo draga plača ;)) je marsikateri že to sprobal pa ni bil zaden!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.09.2012 ob 14:58 sanja gost

      Evo še moj komentar. Jaz osebno sem zelo vesela, da pokate od zavisti. Samo tako dalje ha, ha, ha. Morda se boste iz tega kaj naučili. Upam, da bo vam nekoč Anita mahala s kakega super dobrega položaja - hahhaah - vi se boste pa lahko brisali pod nosom. Uživajte zavistneži - lep dan. :-)

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.09.2012 ob 15:16 sanja-j še dalje gost

      Bo mahala, samo še ne vemo od kod, ko bo politika celo državo zajebala. S tem se ni ravno za hvaliti. Rajši bi pri teh mladih letih poskusila narediti mednarodno kariero, ne da v domačem kurniku drek meša.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.09.2012 ob 15:52 zbudi se gost

      Ti se pa enkrat že zbudi. Zakaj si sam ne narediš mednarodno kariero, namesto tega da si v politiki?? Ali te Anita ovira? HEEEEEEEE

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.09.2012 ob 16:11 ne-on gost

      za mednarodno kariero trbej neka znati. drek mejšati v domačen kurnjeki je pa aniti že uspelo. mejla je odličnoga mentora - maloga tibija, ka ži f ton ma dosta prakse.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      21.09.2012 ob 9:00 Matjaz gost

      Čestitke Anita tudi iz drugega konca Slovenije. Edini načini, da se kaj izboljša je da vstopijo novi ljudje v politiko. Čez noč se nič ne naredi. Je pa to en korak v pravo smer. Vsak naj s svojo držo, kulturo in pozitivno naravnanostjo prispeva svoj delček mozaika v celotno sliko. LP, Matjaž

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      21.09.2012 ob 9:57 alma gost

      Se popolnoma strinjam z Matjažem. Vidim, da ste se spustili zelo nizko - da kritizirate osebno življenje določenih osebkov oz. izvajate neko vrsto sovražnega govora - po tem takem vam gre zelo slabo. Če ste že omenjali jajca, vam moram napisati, da imate vsi vi, ki pišete take "umazanije" ti. "velika jajca" - da si v današnjem času, ko je rač. teh. tako razvita upate napisati take stvari. Upam, da ti osebki o katerih pišete že vedo kdo ste, tudi sama poznam take oz. te - povzemam: "šinfare". "Edini vrlini, h katerima težim in stremim, sta resnica in nenasilje." - Mahatma Gandhi Lep sončen dan!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. vidocq
      21.09.2012 ob 21:13 vidocq

      Ka pa je vij kokoteki in đarice ,,,, vejpa vij pojma nemate kak se ta mreža dela in ustvari liderstvo . Vij ste periferijski plačanci , ka ste zavohali , ka če si pri jaslaj te ležej kaj marverzacijskoga lejko spelaš . Vij ste po domače povejdano navadni ALMAŠKE , tou so pa pred lejti bilij krumči , liki zavolo prevelke koncentracije in phlepa jih je vrag zel . Zdaj pa čakan vaše HARWARDsko pametovanje ----------------- čakan !!!!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      22.09.2012 ob 13:55 alter gost

      vidocq Vse to ti je peta liga intelektualcev, ki se drugje ne morejo uveljaviti. Uredništvo,škoda takih člankov v katerih se po domače pres.........jo, potem pa še sebi pišejo hvalospeve v komentarjih. Pustite politiko.Raje se potrudite in med mladimi najdite prave ustvarjalce in avantgardo ter predstavite njihovo delo in dosežke.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. vidocq
      22.09.2012 ob 20:54 vidocq

      -... ka je , ste se spravli spat , v pejsiki , pa niti tou nej ste bilij ,kda smo delali državo , vij pa zdaj tak fajn naraj somo o samopromociji svojega imena in niti svojih vrstnikov nete poznali . Tou šoulo smo mij skoz dali , eni brezoraznežgi brez človeškoga čuta pa so tou skoristili v lastne interese --- tou pijšen zato , KA SE TAK NEDELA, vij pa tu gori somo slavospeve--------------------- dobro je napisal """"" alter """"""""""""""""""""", pa ko vas šiša itek nemrete nikaj , ka nemate kilometrijne , tou pa je bitno ,,, čujtiti je , ka je v velki meri bilou z velko težo POVDARJENO na pravon mesti LOBERANJE s strani , ka ta oseba nebi smela na takšen položaji to izkoristiti . tou pa že ide v drujge segmente o

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.09.2012 ob 8:34 juju gost

      čestitke Anita, pa ne poslušati foušarije na vsakon konci, ka je je tak preveč.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.09.2012 ob 9:02 jojo gost

      juju Samo si čestitajte, sami sebi.To je podmladek te mizerije , ki se nam zdaj dogaja.Spakirajte.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.09.2012 ob 10:11 gost gost

      Že dolgo je znano, da tisti, ki nikjer drugje ne uspejo in so nesposobni gerdo v politiko. V politiki pa itak najbolje uspevajo lopovi takšni in drugačni. Če nisi pokvarjen ne moreš za politika. Najbolj pokvarjeni prilezejo najvišje, ker jim ni mar za druge. Za ženske v politiki pa itak vemo na kak način prilezejo gor. Bolj drži noge narazen, višje lahko prileze.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      15.10.2012 ob 20:07 pisecresnice gost

      sami si ustvarite mnenje o stanki http://www.fugitivec.si/kaj-dela-prepis-zasebnega-pogovora-radovana-zerjava-na-spletni-strani-dz/

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.