https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

September najbolj krvavi mesec na slovenskih cestah

26.09.2012 ob 15:39  

Leta 2011 se je na slovenskih cestah največ prometnih nesreč zgodilo v septembru, najmanj pa februarja. Največ prometnih nesreč so zabeležili ob  petkih, najmanj pa ob nedeljah.


Po končnih podatkih republiškega statističnega urada se je v Sloveniji zgodilo 22.913 prometnih nesreč, med katerimi je v 129 primerih nesreča terjala tudi smrtni davek. V 7089 primerih se je nesreča končala s telesno poškodbo vsaj enega udeleženca, 15.695 nesreč pa se je končalo le z gmotno škodo.

Prejšnje leto na slovenskih cestah najnevarnejši september

V letu 2011 se je največ prometnih nesreč zgodilo septembra (2345). Takrat se je največ nesreč končalo tudi s smrtnim izidom (19), število umrlih udeležencev pa je bilo 20. V začetku leta se je pripetilo najmanj prometnih nesreč, takrat pa je bilo tudi število nesreč s smrtnim izidom najmanjše.

Foto: www.sxc.hu

Na avtocestah najmanj prometnih nesreč

Prometne nesreče so se najpogosteje pripetile na cestah v naselju, teh je lani bilo 15.675, zunaj naselja so jih policisti zabeležili 5161, na avtocestah pa 2077. Smrtne žrtve so bile najpogostejše med udeleženci prometnih nesreč zunaj naselja (78), hudo telesno poškodovani pa so najpogosteje udeleženci prometnih nesreč v  naseljih (504).

Alkoholizirani udeleženci prometnih nesreč so večinoma moški

Alkohol je botroval 630 prometnim nesrečam, med udeleženci prometnih nesreč, ki so bili pod vplivom alkohola, pa je lani bilo 90 odstotkov moških in deset odstotkov žensk.

Vir: STA

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.