https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki v Gornji Radgoni potrdili predlog letošnjih prejemnikov priznanj

Gornja Radgona, 21.09.2012 ob 13:48  

V Gornji Radgoni so na včerajšnji redni seji potrdili predlog prejemnikov priznanj ter se podrobneje seznanili s projektom "Oskrba s pitno vodo - sistem C"

Na seji so bila podana številna vprašanja in pobude. Natašo Lorber je podala pobudo za ureditev zemljišča med železniškim tirom in pošto, saj je zemljišče zelo zanemarjeno. Brane Klun je podal vprašanje glede lastništva bivše Veterinarske postaje, saj je ob cestišču razpadajoča drvarnica. Robert Žinkovič je podal vprašanje glede slabe kakovosti javne razsvetljave v mestnem parku, predvsem glede tega kdo izvaja nadzor, elektro nadzor, kolikšna je garancija za kandelabre, kdo bo odgovarjal za nepravilnosti, ...  ter podal pobudo za znižanje cene vrtca, kot sta to storili že občini Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici. Iz stranke ZARES so na Komisijo za preprečevanje korupcije podali tudi prijavo zaradi podjemnih pogodb, ki jih imata dva svetnika sklenjena z občino. Stanislav Rojko je opozoril na problematiko prometnih točk, David Roškar pa na manjko črk na avtobusni postaji v Gornji Radgoni in podal komentar na pobudo, ki jo je podala Nataša Lorber, saj je pred časom enako pobudo podal že sam. Ivan Kajdič pa je opozoril na novo signalizacijo v Črešnjevcih, ki pa se nahaja na napačni strani ceste. Zvonko Gredar pa je predlagal, da bi morali bolj poskrbeti za varnost otrok na podeželju oziroma tam, kjer stoji šolski avtobus, urediti pločnik.
Med 27.9 in 7.10. bodo v Gornji Radgoni v okviru občinskega praznika potekale številne prireditve. V ponedeljek, 1. oktobra, bodo podeljena občinska priznanja častnim občanom, in sicer bo zlati grb prejel Milan Klemenčič, srebrni grb Milan Erdeli in bronasti grb Boris Sovič. Priznanji Občine Gornja Radgona bosta prejela Vasja Rovšnik in Jožef Kramberger. Priznanja  župana pa PGD Orehovci (130 let), Majda Šmid in Kristina Kavčič.
seji so gostili tudi Janeza Rožmarina, vodjo projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem C«, ki je podrobneje predstavil omenjeni projekt. Po skrajšanem postopku so sprejeli odlok prenehanju veljavnosti odloka o ureditvenem načrtu mejni prehod s pripadajočimi objekti, bodo pa na eni izmed prihodnjih sej konkreten projekt podrobneje predstavili. Seznanili so se tudi s poročilom o izvrševanju proračuna za obdobje januar junij 2012, poročilom o izvedbi nadzora aključnega računa proračuna za leto 2011 ter revizijskim poročilom o pravilnosti poslovanja Občine Gornja Radgona za leto 2011.

Župan Anton Kampuš je svetnike seznanil z dejavnostmi med dvema sejama in sicer je omenil obisk kitajske delagacije v Gornji Radgoni ter njihovo vabilo k njim, izrazil je zadovoljstvo ob uspešnem turističnem razvoju Negovskega gradu ter ob uspešno izvedenem 50. sejmu AGRA. S strani Direkcije za promet je bil prejet dopis, da v letih 2011 oziroma 2012 ni bilo mogoče graditi panonske ceste in ceste za pristop na avtocesto in da želijo to urediti v leti 2013/2014. Zdravstveni dom Gornja Radgona pa je podal predlog za ureditev novih prostorov za paradontologije. Prav tako je UKC Maribor podal predlog za sodelovanje pri nakupu avtobusa za odvzem krvi na terenu. 

Na seji so bila podana številna vprašanja in pobude. Natašo Lorber je podala pobudo za ureditev zemljišča med železniškim tirom in pošto, saj je zemljišče zelo zanemarjeno. Brane Klun je podal vprašanje glede lastništva bivše Veterinarske postaje, saj je ob cestišču razpadajoča drvarnica. Robert Žinkovič je podal vprašanje glede slabe kakovosti javne razsvetljave v mestnem parku, predvsem glede tega kdo izvaja nadzor, elektro nadzor, kolikšna je garancija za kandelabre, kdo bo odgovarjal za nepravilnosti, ...  ter podal pobudo za znižanje cene vrtca, kot sta to storili že občini Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Iz stranke ZARES so na Komisijo za preprečevanje korupcije podali tudi prijavo zaradi podjemnih pogodb, ki jih imata dva svetnika sklenjena z občino. Stanislav Rojko je opozoril na problematiko prometnih točk, David Roškar pa na manjko črk na avtobusni postaji v Gornji Radgoni in podal komentar na pobudo, ki jo je podala Nataša Lorber, saj je pred časom enako pobudo podal že sam. Ivan Kajdič pa je opozoril na novo signalizacijo v Črešnjevcih, ki pa se nahaja na napačni strani ceste. Zvonko Gredar pa je predlagal, da bi morali bolj poskrbeti za varnost otrok na podeželju oziroma tam, kjer stoji šolski avtobus, urediti pločnik.

Med 27.9 in 7.10. bodo v Gornji Radgoni v okviru občinskega praznika potekale številne prireditve. V ponedeljek, 1. oktobra, bodo podeljena občinska priznanja častnim občanom, in sicer bo zlati grb prejel Milan Klemenčič, srebrni grb Milan Erdeli in bronasti grb Boris Sovič. Priznanji Občine Gornja Radgona bosta prejela Vasja Rovšnik in Jožef Kramberger. Priznanja  župana pa PGD Orehovci (130 let), Majda Šmid in Kristina Kavčič.

Na seji so gostili tudi Janeza Rožmarina, vodjo projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem C«, ki je podrobneje predstavil omenjeni projekt. Po skrajšanem postopku so sprejeli odlok prenehanju veljavnosti odloka o ureditvenem načrtu mejni prehod s pripadajočimi objekti, bodo pa na eni izmed prihodnjih sej konkreten projekt podrobneje predstavili. Seznanili so se tudi s poročilom o izvrševanju proračuna za obdobje januar - junij 2012, poročilom o izvedbi nadzora aključnega računa proračuna za leto 2011 ter revizijskim poročilom o pravilnosti poslovanja Občine Gornja Radgona za leto 2011. Sprejeli so rebalans, s katerim so prihodke s prvotnih 9,34 milijona evrov znižali na 8,85 milijona evrov. Na odhodkovni strani pa je v proračunu sedaj namesto 14,11 milijona evrov predvidenih odhodkov za 12,24 milijona evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.