https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ekosocialna kmetija Korenika tradicionalno odprla svoja vrata

Šalovci, 22.09.2012 ob 8:00  

Včeraj je v Šalovcih svoja vrata že tradicionalno odprla Eko – socialna kmetija Korenika, ki usposablja osebe iz najbolj ranljivih socialnih skupin.

 

Obiskovalci so si lahko ogledali sušilnico, kjer sušijo sadje, zelenjavo in zelišča, zeliščni in zelenjavni vrt, domače živali ter seveda sam gospodarski objekt. Pripravili so tudi bogato pogostitev, kjer so bile na voljo dobrote predvsem iz njihovih domačih sestavin.

Kot je povedal župan občine Šalovci Iztok Fartek, se je v enem letu zgodilo kar nekaj sprememb, prav tako ugotavljajo, da se kmetija širi in tudi število delavcev oz. zaposlenih, ki tukaj vsakodnevno delajo se povečuje.

Alojz Kavaš, predsednik društva Mozaik si želi obiska starejših ljudi iz Pomurja, da povedo svoje mnenje, kaj delajo prav in kaj ne, ter da se duhovno izročilo dobesedno ohranja.

V kulturnem programu so se s folklorno točko predstavli učenci Osnovne šole IV. Murska Sobota, na kmetiji pa so dva dni v sklopu svojega 8. sociološkega dneva preživeli dijaki gimnazije in srednje šole iz Kamnika.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2012 ob 20:24 teta pehta gost

      Vesela sem, da se je le nekdo opogumil in mladim in starejšim približal kako se pravilno prideluje in shranjuje hrana, torej kako priti do samooskrbe. Kdor bo osvojil celoten projekt dela te Eko-socialne kmetije Korenika ne bo lačen v življenju. Bili ste tudi na TV in vsa čast vsem pobudnikom za ta idejni projekt - če bi bila bližje Vam, bi se vam takoj pridružila. Vsem želim veliko veselja pri delu, s katerim si boste pridobili mnogo znanja, ki vam ga ne bo mogel nihče vzeti, to je pa tudi cena vašega življenja !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.