https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Mura 05 proti Rudarju ni vzdržala z desetimi na igrišču

Velenje, 22.9.2012  

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 10. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro 05 z 2:1 (0:1). Velenjski nogometaši so vpisali prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Aleša Čeha in šele drugo v sezoni. Tudi tokrat so bili po prvem polčasu blizu novemu neuspehu, saj so se hitro znašli v zaostanku, a nato dodobra unovčili izključitev Jureta Travnerja in tekmo odločili v svojo korist. Velenjčani so tako na lestvici znova prišli pred današnjega tekmeca, ki je zdaj spet zadnji.

Rudar Velenje - Mura 05 2:1 (0:1)

Strelca: 0:1 Cipot (8.), 1:1 Bratanović (58.), 2:1 Bratanović (69.).

Rdeč karton: Travner (45.).

Gledalcev: 400


Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (od 81. Bakarič), Črnčič (od 75. Firer), Rotman (od 86. Stjepanović), Berko, Podlogar, Jahić, Bratanović, Radujko.

Mura 05: Draković, Cipot, Bohar (od 71. Jelić), Buzeti (od 57. Maruško), Vaš, Travner, Fajić, Janža, Aborah, Matusiwa (od 46. Kramar), Eterović.

Čeprav so Velenjčani tekmo živahno začeli, so se že v osmi minuti vodstva veselili gostje iz Murske Sobote, potem ko je bil v kazenskem prostoru po kotu najvišji Fabijan Cipot. Že pred tem je nevarno ogrozil velenjska vrata še Arpad Vaš, čigar strel je Matjaž Rozman obranil. Domači nogometaši pa dolgo časa niso znali priti do nevarnejšega poskusa, šele v 38. minuti je Elvis Bratanović sprožil s 25 metrov, veselje pa mu je preprečila prečka. Za njim sta poskusila še Matej Podlogar in Christian Bubalović, a tudi njima ni uspelo izenačiti. Tik pred koncem polčasa pa so gosti ostali brez Jureta Travnerja, ki je zaradi prekrška dobil drugi rumen karton in moral z igrišča.

Številčno močnejši domačini, ki v prvem polčasu niso zadovoljili svojih navijačev, so drugi del začeli odločno, že v 51. minuti se je moral izkazati Murin vratar Filip Draković po strelu Rajka Rotmana. Velenjčani so izenačili v 58. minuti. V kazenskem prostoru so domači prišli do nekaj priložnosti, zatresli tudi prečko, najbolj priseben pa je bil Bratanović, ki je žogo na koncu le spravil za Drakovićev hrbet. Že tri minute pozneje je bil Draković znova na preizkušnji, takrat po strelu Mateja Podlogarja, in se znova izkazal.

FOTO: Aleš Cipot

V 69. minuti pa je Murin čuvaj mreže znova klonil. Znova ga je premagal Bratanović, ki je v kazenskem prostoru unovčil podajo Aleša Jeseničnika. Deset minut pozneje bi lahko Podlogar še povišal vodstvo, a je pred golom slabo zadel žogo po podaji Bratanovića, tako da je ta zletela mimo desne vratnice. Vrata Mure so domači znova ogrozili v 86. minuti, ko je dvakrat dobro posredoval Draković po strelih Bratanovića in Daliborja Radujka.

STA

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2012 ob 22:45 nike gost

      Ta dva črnca sta res odlična:) ajajaj:) Topič ja ka te delaš:)

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2012 ob 0:01 REALIST gost

      To je bilo za čakati. Realno Mura je za drugo ligo. Vprašanje je koga bodo premagali, če ne morejo Rudarja. HAHAHAHAHAHAHAHA. OKREPITVE? A so igrale te tako MOČNE okrepitve. Še za tretjo ligo niso!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bil na tekmi in vem kaj govorim.

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.09.2012 ob 1:21 DRZNOST gost

      KOPIRANO IZ ENE STRANI: Črno-beli so včeraj klonili proti Rudarju, med polčasom v Velenju pa naj bi prišlo do incidenta v slačilnici črno-belih, ki ga je domnevno zakuhal Kisisavu Matusiwa. Mura 05 je bila v prvem polčasu tekme proti Rudarju v dobrem položaju, saj je imela po zaslugi Fabijana Cipota zadetek prednosti. Težave so nastopile v zadnji minuti, ko je moral zaradi rdečega kartona pod predčasno prho Jure Travner. Strateg črno-belih se je nato odločil, da bo na klop potegnil Matusiwo, kar pa slednjemu naj ne bi bilo po godu. Kot smo neuradno izvedeli, je v slačilnici ob tej odločitvi prišlo do incidenta, ki naj bi ga zagrešil nizozemski napadalec. Svoje nestrinjanje s trenerjevo menjavo je menda pokazal na sila neprimeren način - pljunil naj bi proti trenerju, nato pa živčno zapustil del slačilnice, kjer se je nahajala ekipa. Kot smo izvedeli, naj bi Bogatinov nato šel za igralcem in od njega zahteval, da se mu opraviči pred svojimi soigralci. Ker tega ni želel storiti naj bi mu strateg Mure le še dejal, da ni več v njegovih načrtih in da bo v ekipi ostal ali eden ali drugi, nikakor pa oba. Kakšen bo odziv s strani kluba, bo najbrž znano že jutri.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.09.2012 ob 4:11 Po poteh Nafte ... gost

      Realnost Mure 05.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.09.2012 ob 7:18 mike gost

      Velike okrepitve so se spet izkazale poveri še topič na nizozemsko klub pa prepusti sposobnim ljudem

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.09.2012 ob 8:23 ghost gost

      topič je teva črnca pripelal v klub samo zato, ka če do pa ger brez dresov (baku), do špilali zgoraj brez,pa do črno-beli

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.09.2012 ob 8:32 mister gost

      joj,kak ste vsi pametni....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.09.2012 ob 8:34 n gost

      Strateg črno-belih se je nato odločil, da bo na klop potegnil Matusiwo, kar pa slednjemu naj ne bi bilo po godu. Kot smo neuradno izvedeli, je v slačilnici ob tej odločitvi prišlo do incidenta, ki naj bi ga zagrešil nizozemski napadalec. Svoje nestrinjanje s trenerjevo menjavo je menda pokazal na sila neprimeren način - pljunil naj bi na tla v smeri trenerja, nato pa živčno zapustil del slačilnice, kjer se je nahajala ekipa. Kot smo izvedeli, naj bi Bogatinov nato šel za igralcem in od njega zahteval, da se mu opraviči pred svojimi soigralci. Ker tega ni želel storiti naj bi mu strateg Mure le še dejal, da ni več v njegovih načrtih in da bo v ekipi ostal ali eden ali drugi, nikakor pa oba. Kakšen bo odziv s strani kluba, bo najbrž znano že jutri.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.09.2012 ob 9:44 analiza gost

      Odigranih 10 kol ,rezultat 10.( zadnje ) mesto 7 točk, najslabša obramba ob povprečnem napadu. Trener- zaenkrat še nič konkretnega pokazal, brez pravega koncepta. Je pa nekaj res.:ne morejo eni vlačiti nove igralce v klub vsepoprek, trener je novi in očitno ga nihče ne šljivi pet posto, igralci pa ostajajo še naprej neplačani in nezadovoljni. V glavnem totalna zmešnjava še naprej.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.09.2012 ob 10:16 ante gost

      JAZ NE RAZUMEM ZAKAJ JE ZA ENE VSEGA TRENER KRIV. Saj pa če ni igralskega kadra potem tudi trener ne more čudeže naredit. CIFER je trener brez posebnega trenerskega znanja pa je enkrat zmagoval potem pa zgubljal. Ko je zmagoval je bil legenda, ko pa zgubljal pa slab trener... če ni dobre igralske zasedbe potem trener nič ne more storit! Te črnce je Topič privlekel na pamet. Vprašanje kaj se tukaj v ozadju plete. Kot je Topičgovoril kako bo z Nizozemci je 1000000000000000000000% nekaj prikrival. Nevem, kaj se tukaj peče, morda kakšno pranje v naši državi v kateri je vse možno! Pomojem bo mura05 ostala v prvi ligi dokler bo denar. Kakšnih posebnih uspehov ne bo! Enkrat po pa sigurno vse skupaj poknolo in propadlo. Topič je kot predsednik nesposoben in to je dejstvo. Verjamem pa, da se trudi za svoj žep, še posebej sedaj ko je zgubil službo zaradi svoje neumnosti!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.09.2012 ob 10:49 manemoj gost

      Čopičar kje si zdaj? Sedaj so igrale tvoje in Topičeve okrepitve in znova poraz, proti Olimpiji je bil to razlog, da so izgubili, kaj je sedaj razlog?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.09.2012 ob 10:58 Mura gost

      Što je pa te nej krijv kak trener. Trener nosi vso odgovornost za rezultate, trener mora pripravite igralce ka do zmaguvale, jih motiverate, pravilno taktiko napravete, ampak Bogatinov tau nevej. Kakšne izkušnje ma? Ka je biu Bračune pomočnik (bunker). Taka Bogatinov je nej v ton trenutke prave trener za tau ekipo. Vodstvo je mislilo ka de isto kak lane, mlad neuveljavljen trener (Šimundža), ka do rezultate, ampak Bogatinov je daleč za Šimundžo, čista drugačno taktiko ma.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.09.2012 ob 11:05 loleki gost

      kak ste vij si pametni ej lejko bi keri od vas menjo Bogatinova!!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.09.2012 ob 11:10 muraš gost

      kak ste vij si pametni ej lejko bi keri od vas menjo Bogatinova!! Lejko ga menja samo Celec........

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.09.2012 ob 12:08 Mura gost

      Ka mijsleš ka nebe biu baukše, slabše nemre bite!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.09.2012 ob 13:29 neutralno gost

      Očitno je zdaj že nekaj časa pri Muri vse drugo bolj važno , kot pa nogomet. .Plačilo dolgov nogometašem pa deveta briga.Nekaj tu v ozadju zelo smrdi.Niti novinarji več ne upajo postaviti vprašanj . Največje breme celi čas nosijo igralci.Če ne bi oni izvlekli ta silen denar iz nastopov in zmag v evropskem pokalu , tudi vodilni ne bi imeli več s čim manipulirati..Zanimivo pa je , da se igralci vedno znova pustijo prepričati vodstvu kluba.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.09.2012 ob 13:54 gost gost

      Drakula nas je spasio katastrofe i sramote..hvala ti drakula.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.09.2012 ob 14:00 gost

      copicar je med nami, to lahko vidite po potalanih minusih na komentarjih,,ja po tihem se jezi nad nami..a to muri ne bo nič pomagalo..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.09.2012 ob 14:35 ante gost

      Copicar tak ni uravnotezen, tako da sploh bv kaj pisati. Tip ima 3 do 4 imena in z njimi povzdiguje topica. Clovek je bogi

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      23.09.2012 ob 14:49 GOST ŠTAJERC gost

      KAK SE GNILI. UDAJ KO KLUBO NE GRE. GA MORETE PODPRETI. VI GA PA ŠINFATE.. TIPIČNO ZA PREKMURCE. JADAN KLUB KI IMA TAKE NAVIJAČE. LOL.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      23.09.2012 ob 15:28 mura gost

      odogovorne za stanje v klube be mogle navijače linčate, kda kere ide po sobote ga popluvate, nej pa ka vsi po sobote odejo kak purane.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      23.09.2012 ob 16:25 ŠTAJERC gost

      aja, pozabil sem pripisati, jaz sem tudi copicar...ampak danes samo ŠTAJERC...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. Damjan123
      23.09.2012 ob 16:52 Damjan123

      Ja ka se nore tej črnce pa trgajo pre mure!omg ka pa lij delaš topić

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      23.09.2012 ob 18:49 nike gost

      Stajerc....pa sto ne podpejra mure....norz! Vsi hvalimo igralce in jih podpejramo. Topica pa nemo podpejro ker samo sranje dela. Pa jebes navijastvo, ge ena oseba z vsemi manipulejra. Tak ka ejnjaj s ten ce pises prauti topici ka nejsi navijac!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. copicar
      23.09.2012 ob 19:23 copicar

      gost - ante,uravnotežena ti je nej mama ka je tebe rodila ,neman nikših drugih imen tak za informacijo,Topiča pa mo še dale podpiro edino se neščen eti na forumih z vami štukati ka je brez veze poleg toga pa smo dosegnoli ka smo ščeli taka se z vami več ne ubadam ._)

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      23.09.2012 ob 19:38 eden gost

      Čopičar prav si zapisal da boste dosegli to kaj hočete, propad Mure

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      23.09.2012 ob 20:49 gost gost

      Mura je za v ligo kak so Beltinci nikam drugam Poraz na porazi

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.