https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zlati maturanti na sprejemu pri predsedniku države in državni sekretarki

Ljubljana, 24.09.2012 ob 8:07  

Predsednik Danilo Türk in državna sekretarka Mojca Škrinjar sta najboljšim slovenskim maturantom izkazala pozornost s sprejemom. Med njimi je bilo tudi nekaj pomurskih.


Danilo Türk je v pozdravnem nagovoru je poudaril, da nas v Sloveniji čaka dober razvoj, če bomo poskrbeli, da bo mlada generacija dobila svoje pravo mesto. Dejal je, da ga veseli, da se lahko vsako sreča z mladimi talenti, ki so v svojem dosedanjem delu že veliko pokazali. Njihovi uspehi po besedah predsednika pomenijo izjemno veliko in jih moramo vsi skupaj zelo ceniti.

Foto: www.up-rs.si

Predsednik je izrazil hvaležnost tudi staršem in učiteljem, ki so mladim pomagali in jih pripravili na to, da bodo lahko svoje talente dobro uporabili zase, za svoje družine in za našo skupnost kot celoto.

Zlate maturante je sprejela tudi državna sekretarka z Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Mojca Škrinjar, ki je v nagovoru poudarila, da je matura življenjski mejnik in cilj. Je pa tudi startna točka za življenjsko pot, ki si jo bodo maturantje izbrali. V časih, v kakršnih živimo, so inovativnost, sposobnost in delavnost edini pogoji za uspeh, jim je dejala državna sekretarka. Njihovim staršem ter vodstvom šol iz katerih prihajajo, pa se je zahvalila za njihov prispevek k uspehu maturantov. 

Foto: www.mizks.gov.si

Ob koncu je maturantkam in maturantom podarila roman pisatelja Draga Jančarja To noč sem jo videl, v katerem je, kot je dejala državna sekretarka, avtor povzel resnične dogodke, ki so vredni globokega razmišljanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.