https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Damjan Bohar: Z nastopi v Moldaviji bi bil zadovoljen, če bi kot reprezentanca dosegli vsaj eno zmago

29.9.2012  

Prejšnji konec tedna je v Moldaviji potekalo evropsko prvenstvo v malem nogometu, na katerem je nastopila tudi Slovenija, ki pa se je s tremi porazi žal poslovila že po skupinskem delu tekmovanja. V reprezentančnem dresu so nastopili tudi trije Prekmurci - Mitja Stojisavljevič, Dejan Grah in Damjan Bohar. S slednjim, ki je kot vratar zbral največjo minutažo, smo se pogovarjali o nastopih v Kišinjevu.


Kako si zadovoljen z nastopi v Moldaviji?

Z nastopi na Mini Evropskem prvenstvu v Moldaviji bi bil zadovoljen, če bi kot reprezentanca dosegli vsaj eno zmago. Ne morem pa tudi  biti popolnoma nezadovoljen, saj kot je vsem znano, smo na poti tja in tudi domov imeli zelo veliko težav. Praktično neprespani smo odigrali tekmo z Nemci in po odlični predstavi klonili z 2:3. Ta tekma, mislim da nas je preveč ponesla in tako smo naslednjo s Slovaki odigrali zelo slabo in zasluženo klonili, tu smo potem zapravili vse možnosti za napredovanje in tako je zadnja tekma z Moldavijo za nas pomenila le prestiž, katerega pa smo se lotili resno, da dostojno končamo prvenstvo in s tega vidika sem zadovoljen.

Kakšna čast ti je bilo zastopati barve slovenske reprezentance?

Zastopanje države mi je bilo v veliko čast, predvsem te ponesejo emocije ob igranju himne, katere so bile najbolj očitne pred tekmo z domačini, ko se je zbrala tudi velika množica gledalcev.

Ste se na prvenstvo sploh kaj posebej pripravljali in kakšne izkušnja je to bila?

Za prvenstvo se nismo kaj posebej pripravljali, saj za to ni bilo časa. To prvenstvo in udeležba na njem je predvsem posledica naših zanesenjakov, ki imajo radi mali nogomet in so ga začeli povezovati na državni ravni. Res vse čestitke tem ljudem, kateri so žrtvovali ogromno svojega prostega časa za uresničitev misije Moldavija. S tem zanesenjaštvom so sposobni reprezentanco dvigniti na veliko večjo raven.


Kako je potekal sam turnir, je bilo naporno odigrati v dveh dneh tri tekme?

Turnir je potekal po istem sistemu kot Evropsko prvenstvo v velikem nogometu. Odigrat tri tekme v dveh dneh je določen napor, ki te utrudi, se ga pa da zdržat, je pa v kombinacij s 60 urami vožnje res zelo težko.

Ogledali ste si tudi končnico turnirja, so Romuni zasluženo slavili v finalu?

Na to vprašanje po mojem mnenju ni težko odgovoriti. Ja, in to več kot zasluženo!!

Pred prvenstvom so vam dosti obljubljali, tam pa ste dobili bolj malo. Opiši kakšne pogoje ste imeli?

Obljubljali so veliko, a je organizacija precej pešala. Celo prvenstvo je slonelo predvsem na dveh ljudeh, katerima je bilo zelo težko in ne razumem zakaj okrog sebe nista zbrala številčnejše ekipe. Pogrešal sem stojnice s spominki, reklamo za prvenstvo, obljubljene TV prenose in
obljubljen hotel. Prav tako si se velikokrat moral znajti sam, naročiti vozila, se s kom kaj dogovoriti (angleščine ne obvladajo), še dobro da smo se povezali z našimi sopotniki Hrvati in Slovaki ter udeleženci Črnogorci in smo s skupnimi močmi pripeljali zadevo skozi.

Konec koncev pa je bila to dragocena izkušnja, pa čeprav je vožnja bila naporna in se je vedno znova vse obračalo proti nam, mi ni žal niti minute prebite v avtobusu, kateri ti da vedeti, da po Evropi in svetu živijo ljudje slabše kot mi, a vedo življenje izkoristiti na svoj način.

FOTO: osebni arhiv Damjana Boharja

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.