https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski policijski veterani podpisali protokol prijateljstva s hrvaškimi kolegi

27.09.2012 ob 7:30  

Večletno sodelovanje med Policijskim veteranskim društvom (PVD) SEVER za Pomurje in Udrugo dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Vukovarsko-Sremske županije (UDVDR) je dobilo novo poglavje.

 

Na pobudo UDVDR Vukovarsko-Sremske županije je bil 15. septembra 2012 v Vinkovcih podpisan protokol o prijateljstvu in sodelovanju med omenjenim društvom in Policijskim veteranskim društvom SEVER za Pomurje. V imenu PVD SEVER za Pomurje je protokol podpisal predsednik društva Ciril Magdič, za domačine pa predsednik tamkajšnjega društva brigadir Marko Miličević. Domačini so ob pomurskem društvu podpisali protokole prijateljstva še z nekaterimi drugimi društvi.

Pri svečanem podpisu protokola o sodelovanju sta bila navzoča tudi domač župan Božo Galić in župan mesta Vinkovci, Mladen Karlić. Oba sta v svojih nagovorih dala veliko podporo veteranskemu povezovanju, še posebej na mednarodni ravni. Po svečanem podpisu so delegacije veteranskih društev položile venec in prižgale svečo za vse umrle in pogrešane hrvaške branitelje na »Memorialnem groblju« v Vukovaru.

V tridnevnem druženju vojnih veteranov je bil izveden tudi delovni sestanek na temo »Trenutni status vojnih veteranov, problematika, mednarodno sodelovanje med veterani«, kjer so delegacije predstavile svoje izkušnje na tem področju.

Srečanje tudi družabne narave

V sklopu tridnevnega srečanja so se udeleženci veteranskega srečanja udeležili tudi otvoritve 47. Vinkovačkih jeseni ter spoznali znamenitosti mest Vinkovci, Vukovar in Ilok. Obiskali so tudi »Dom branitelja« v Ivankovem, ker so si ogledali spominsko sobo. V vseh dneh pa udeleženci veteranskega srečanja poleg naravnih lepot uživali tudi v gastronomiji in slavonskih specialitetah.

Ciril Magdič - PVD Sever Pomurje

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.