https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Med Srednjo Bistrico in Razkrižjem nesreča s hudo poškodbo

27.09.2012 ob 8:02  

Minulo sredo so policisti v Pomurju obravnavali enajst prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru, povoženje divjadi, pet kršitev javnega reda in miru in pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola.


Glede na število prometnih nesreč in poškodovanih udeležencev v enem dnevu, je potrebno opozoriti vse udeležence v cestnem prometu na večjo strpnost in upoštevanje cestno prometnih predpisov. V dveh prometnih nesrečah so bile štiri osebe telesno poškodovane, ostale nesreče pa so se končale  z gmotno škodo. 

Ob 15.05 uri je na relaciji Srednja Bistrica – Razkrižje prišlo do prometne nesreče, zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi tega trčil s stoječi osebni avtomobil. V nesreči je voznik utrpel hudo telesno poškodbo, sopotnik v njegovem vozilu in druga udeleženka pa lahki telesni poškodbi. Vsi so bili odpeljani v bolnišnico. Gmotna škoda znaša 12.200 evrov.

Ob isti uri se zgodila prometna nesreča v naselju Beltinci, ki jo je zaradi izsiljevanja prednosti v križišču povzročil voznik osebnega avtomobila. Povzročitelj se lahko telesno poškodoval, gmotna škoda znaša 5 500 evrov. 

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino, ogrožanje varnosti, odvzem motornega vozila, nasilje v družini in kaznivo dejanje ponarejanja listin. Policisti PP Gornja Radgona so obravnavali tatvino potovalne torbe in ogrožanje varnosti, lendavski policisti pa odvzem motornega vozila. Policisti PP Ljutomer so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep - prepoved približevanja. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. 

Ta petek ob 11.00 uri bo PU Murska Sobota organizirala javno dražbo najdenih predmetov. Dražba bo na PP Gornja Radgona. Seznam predmetov najdete na spletni strani policije ali na policijskih postajah. Ogled predmetov bo možen pol ure pred dražbo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.