https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Hiši Sadeži družbe bodo v soboto praznovali tretji rojstni dan

27.09.2012 ob 13:16  

Hiša Sadeži družbe v Murski Soboti, prvi medgeneracisjki center v Sloveniji, bo v soboto, 29. septembra, praznovala tretji rojstni dan.

Program se bo začel ob 9. uri z ustvarjalno delavnico, v kateri bodo udeleženci pod vodstvom Marije Sapač izdelovali jubilejne sveče, v drugi delavnici bodo istočasno s Tiso Kučan Lah in Marušo Atelšek izdelovali zapestnice prijateljstva. Ob 10. uri se bo začela gobarska delavnica, ki jo bo vodil Milan Kelhar, ob 11. uri pa zeliščarska delavnica pod vodstvom Helene Frumen. Joga smeha s Klavdijo Zver se bo začela ob 11.30. Podelitev priznanj in zahval bo ob 12.40, ob 13. uri ji bosta sledila pogostitev in medgeneracijsko druženje. Med 10. in 12. uro bo za glasbo skrbela zasedba The Indirects.

Hiša Sadeži družbe je prvi primer vzpostavitve medgeneracijskega centra v Sloveniji, ki vključuje različne aktivnosti in različne skupine v pomurski regiji. Hiša se nahaja v samem centru Murske Sobote, v neposredni bližini šol in Društva upokojencev Murska Sobota, Zdravstvenega doma, parka in knjižnice ter je zato dostopna velikemu številu ljudi. Medgeneracijski programi, ki jih Hiša ponuja, so zasnovani na potrebah in zmožnostih starejše in mlajše generacije. V programu je poudarek na medgeneracijski izmenjavi znanj in izkušenj, vseživljenjskemu učenju in s tem novim možnostim zaposlovanja.

Aktivnosti so organizirane s poudarkom na druženju, skupnemu ustvarjanju, promociji zdravega življenja in prostovoljstva. Tako pripravljamo delavnice za razvoj kreativnih spretnosti in izdelkov v navezavi na tradicionalno obrt in umetnost (izdelki iz slame, lončarstvo in keramika, steklo, medičarstvo, usnje in les). Organiziramo tudi delavnice o zdravem načinu življenja: v kuharskih delavnicah se učimo o pripravi zdrave tradicionalne prehrane; v okviru vrtičkarskih delavnic pa o pridelavi zdrave hrane. Načrtujemo tudi aktivnosti, ki bodo prispevale k boljši socializaciji med mlajši in starejšo generacijo: tradicionalni glasbeni performansi, fotografske in umetniške delavnice, gledališke igre, družabne igre na prostem, ekskurzije povezane z športnimi in kulturnimi dogodki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.