https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Podjetje GMT postalo Dravsko-pomurska gazela

27.09.2012 ob 19:51  

Družba Dnevnik je za najhitreje rastoče podjetje na območju Podravja in Pomurja ter s tem četrtega finalista izbora za naziv zlata gazela 2012 razglasila družinsko podjetje GMT, ki deluje na področju trgovine z rezervnimi deli in opreme za motorna vozila. Družba je bila regijska gazela in bronasta slovenska gazela že lani.


Glavni trgi murskosoboškega podjetja so države nekdanje Jugoslavije, Bolgarija, Slovaška, Češka, Avstrija, Nemčija, Italija, Španija, Belgija in Madžarska, delež izvoza v celotni prodaji pa presega 45 odstotkov. Podjetje šteje 86 zaposlenih v 17 poslovalnicah, največji skok pa je naredilo leta 2009, ko je na območju nekdanje Jugoslavije kupilo podjetja družbe British Petrol (BP) za prodajo maziv Castrol, Aral in BP.

Komisija je v obrazložitvi izbora zapisala, da kazalniki poslovanja družbe GMT tudi letos kažejo navzgor. Prodajo so v zadnjih petih letih skoraj početverili in se je lani povzpela proti 41 milijonom evrov, od tega je čisti dobiček znašal 4,5 milijona evrov.

Resnični prvak pa je GMT v dvigovanju dodane vrednosti, saj je 70 zaposlenih, ki so v povprečju prejemali višjo plačo kot leto pred tem, lani ustvarilo 111.360 evrov dodane vrednosti na zaposlenega, kar je glede na dobrih 65.000 evrov v letu 2010 kar 71-odstotno povečanje. Med nominirance za dravsko-pomursko gazelo 2012 je komisija poleg podjetja GMT, izbrala še podjetje Elektronika Borak s Ptuja in podjetje Ocean Orchids iz Dobrovnika.

V okviru projekta bodo izbrali še dve regijski gazeli, in sicer gorenjsko ter savinjsko-zasavsko, kateri od šestih regijskih zmagovalcev bo deležen Dnevnikovega naziva Slovenska gazela 2012, pa bo znano 25. oktobra v Ljubljani.

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2012 ob 16:45 MURA 05 gost

      Super

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.