https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V Beltincih voznica na prehodu za pešče zbila dva otroka na kolesih

Beltinci, 27.09.2012 ob 20:18  

Danes okoli 14.30 ure se je v Beltincih na prehodu za pešce in kolesarje zaradi odvzema prednosti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila lažje telesno poškodovana dva otroka.


Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 49-letna voznica osebnega avtomobila VW Polo peljala po Panonski ulici v Beltincih. Ko je pripeljala do zaznamovanega prehoda za pešce, sta z njene desne strani s kolesom  prečkala prehod za pešce in kolesarje 11-letna deklica in 9-letni deček (deklica, ki je vozila kolo, je na prtljažniku kolesa peljala fantka). Nobeden otrok med vožnjo ni imel zaščitne kolesarske čelade.

Voznica, ki je spregledala otroka na prehodu,  avtomobila pred prehodom  ni zaustavila in je zaradi tega trčila v kolo, s katerim sta se otroka peljala. Po trčenju sta otroka padla po vozišču in se pri tem lažje telesno poškodovala. Z reševalnim avtomobilom sta bila prepeljana v soboško bolnišnico, kjer so jima nudili zdravniško oskrbo.

Nasvet policije:

Zakon veleva, da morejo imeti otroci do 14. leta med vožnjo kolesa na glavi ustrezno pripeto zaščitno kolesarsko čelado. Enako velja tudi takrat, kadar se vozijo na kolesu kot potniki.

Starši! Poskrbite, da bodo otroci med kolesarjenjem uporabljali zaščitno kolesarsko čelado.

Simbolična fotografija (foto: sxc.hu)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2012 ob 20:55 fm gost

      Starši bodite vzor in pripnite svojim otrokom in SEBI čelado!!!!!!!!!!!!!!!! Tudi odrasli jo morajo imeti, ne samo otroci

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2012 ob 21:21 Pico gost

      Res je potrebna čelada in jo naj nosijo med vožnjo s kolesom tudi odrasli. Poznam primer, da je Zavarovalnica XXX , zaradi nenošenja čelade ob padcu, odklanjala plačilo poškodbe glave, čeprav je voznik bil življensko zavarovan pri njej. Glava vam bo hvaležna ob padcu !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2012 ob 23:07 gost gost

      Čelada že, ampak je potrebno tudi kaj narediti, da do podobnih nesreč ne bi prihajalo. Čelada samo blaži posledice nesreče. Delajmo, da nesreč ne bi bilo. Zadnje čase opažan na cesti veliko žensk, ki vozijo precej divje, agresivno. Po možnosti še v eni roki telefon. In potem se kaj hitro koga spregleda.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Truplo
      28.09.2012 ob 6:44 Truplo

      Za veliko voznikov je prehod za pešce in kolesarje samo barvna packarija na asfaltu. Žal policija ne dela, kar bi morala: na preventivi. Rajši se postavijo z radarjem in kasirajo. Pa bi lahko tudi komot na veliko mestih, kjer je prehod za pešce in kolesarje. Tam je toliko kršitev predpisov in nevarnih situacij, da se ni za čuditi, da se dogaja to, kar je opisano v članku. Tudi pešci, kolesarji se velikokrat dobesedno zaletijo preko prehoda, kar tudi ni v redu. Da ne govorimo o tem, da predvsem otroci nimajo pravnilno pripete čelade. Taka čelada pri padcu pade prej z glave, kakor glava udari nekje ob tla. Primer od zadnjič: po parku se peljeta oče in sin in presenečeno ugotovim, da ima otrok ali čelado samo na glavi oz. pripeto tako na dolgo, da bi lahko pod brado dal vsaj manjšo žogo. Ker sem roditelja poznal, saj je sam kolesar, sem malce namignil na otrokovo čelado, pa je sam odvrnil v smislu, ... no, saj je glavno, da ima nekaj na glavi, da zadostim predpisom. Ampak, tako otrok, kakor mi vsi, glavo imamo samo eno... in hitro poči, se trajno poškoduje...

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.09.2012 ob 8:23 izkušnje gost

      Nasplošno so ženske zelo objestne voznice : prehoda za pešce sploh ne poznajo, vozijo v naselju prehitro, ne upoštevajo varnostne razdalje,itd miličniki pa nič

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.09.2012 ob 9:00 varnost gost

      Vedno, ampak vedno ko se kaj zgodi so za vse krivi policisti. Ljudje dajte se malo sami pri sebi zamislit in krivdo poiskati pri sebi, ne pa pri drugih. Morale in vedenja vam ne morajo privzgojiti policisti. Če vas je kdaj policist ustavil in vam napisal kazen ste si jo verjetno zaslužili,....Zakoni so za to da se jih spoštuje in z njimi vzpostavlja določen red,...Zato ko se usedeta za volan ali na kolo premišljeno in ne z glavo skozi zid rinit,....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. Truplo
      28.09.2012 ob 11:43 Truplo

      Kot občan in državljan pričakujem od policije, da zaščiti slabše, manj zaščitene... kar pešci in kolesarji so. Jaz pričakujem, da kontrolirajo tudi prehode za pešce in ob prehodih tudi prehodne kolesarske steze. Tam pri vrtcu Štefana Kovača cesto s kolesom prečkaš ob velikem riziku... zdaj so vozniki in voznice objestni, ali pa ne poznajo predpisov ne vem. Vem pa, da sem bil že večkrat tik pred tem, da me kdo zbije. Pa ne priletim na cesto s kolesom v polnem šusu, da bo jasno. Tudi sam se zavedam, da imam neke meje, kako se prečka cesta. Še enkrat, ker voznikov in voznic nekdo ali ni naučil pravil, ali pa jih ne spoštujejo, je na policji, da ukrepa. In ravno zato jih nekoliko tudi krivim za take nesreče.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.09.2012 ob 13:39 varnost gost

      Prej se pa pozanimaj, namreč v tej omenjeni prometni nesreči je bila kriva otroka malomarnost in norčavost in ne samo voznica. Drugače pa na tem prehodu za pešce je potrebno potiskati kolo čez cesto, kar otroka nista storila,..tako da je nekaj tudi na starših, da že zgodaj začnejo učiti kako se obnašati na cesti,...

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.09.2012 ob 14:53 ŽENSKA gost

      Ne ,metat vse v en koš. Sama sem mamica treh otrok, ki jih imam neskončno rada in ne vem kako bi odreagirala, če bi se jim kaj zgodilo. Sama ne vozim agresivno, pri prehodih sem pazljiva.... pa sem kljub vsemu enkrat v življenju spregledala kolesarja, ki se je peljal po pločniku, ki je hkrati kolesarska steza, in je meni nič tebi nič nenadoma zavil na prehod za pešče, ne da bi se prepriočal, da je cesta prosta. Hvala bogu se ni nikomur nič zgodilo. Včasih smo ljudje odsotni iz različnih vzrokov (vem da taki ne bi smeli sesdti za volan)ampak kdo pa že kdaj ni bil zamišljen, samo SEKUNDO in nesreča je tu. Odrasli moramo biti vzgled otrokom, ne piti alkohola pa potem za volan, ženske pa resnično vozijo z eno roko, saj z drugo telefonirajo. Ne vem zakaj ne počakajo, se ustavijo na ustreznem mestu in nato pokličejo nazaj. Otrokom pa moramo vcepiti, da cesta ni igrišče, da morajo tudi sami kaj narediti za svojo varnost. Če bomo vsi skupaj previdni, bomo tudi vsi skupaj bolj varni. Pa SREČNO!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.09.2012 ob 20:55 lili gost

      Pri nas v naselju Lipovci malo kdo upošteva omejitev 50 vozijo po 80-90 na uro to samo pihne pa ga že ni več pa kljub temu da je postavljena tabla,da kaže koliko vozijo pa jo malo kdo upošteva sama dosti opazujem kako se vozijo malo jih pelje 50 ostali pa vsi po gasu pa toliko otrok se vozi s kolesom tudi starejši a vozniki nimajo malo pameti,da je v naselju vožnja dovoljena 50 kje je policija da bi te objesneše lovila sploh po vaseh.Bolje bi bilo,da bi postavili pravi radar kot pa to tablo potem bi se znali vozit po naselju sem sama voznica a omejitve zmeraj upoštevam če bi se vsi tako držali omejitev kot jaz nebi prišlo do tolikih prometnih nesreč tudi smrtnih.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.10.2012 ob 10:35 sally gost

      eh dajte no, vij s tejmi komentarami, ka so skoz ženske, ka nevejo voziti, malo se zresnite, pa hejajte davati krivdo skoz na nežnejši spol, ka ta fora sploj neje dokazana, ka smo ženske slabše voznice. Vsi smo isti za volanon. edino razliko, ka jo lehko delamo je voznik začetnik proti voznik že 10 let. nej pa ženska-moški. pa tudi krivite, vsakoga, ka telefonera, vsak od nas je že enkrat zagrabo za telefon med vožnjo, pa sploh ne gučite, ka ste nigdar nej.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.