https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Apače uspešna na razpisih, sprejeli tudi rebalans proračuna

Apače, 29.09.2012 ob 8:00  

Na 11. redni seji so s tajnim glasovanjem določili elektorja za volitve članov državnega sveta, sprejeli rebalans proračuna ter se seznanili z uspešnostjo njihovih projektov na razpisih.

V sredo je v Modri dvorani OŠ Apače potekala 11. redna seja občinskega sveta, na kateri so s tajnim glasovanjem za predstavnika občine Apače v volilno telo za volitve člana državnega sveta določili Danila Steyerja.
Sprejeli rebalans proračuna za leto 2012
Seznanili so se z rebelansom proračuna za leto 2012, do katerega je prišlo zaradi spremembe višin in virov prihodkov ter odhodkov, novih vrednosti posameznih projektov oziroma aktivnosti ter vključitve novih projektov ter aktivnosti. Prihodki se tako povečujejo za 275.828,54 €, predvsem na račun dveh investicij za katera bodo prejeli sredstva iz državnega proračuna iz sredstev proračuna Evropske unije. 
Sprejeli so Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvenem načrtu Apače, s tem bodo Socialno varstvenem zavodu Hrastovec Apače omogočili gradnjo prizidka k bivalni enoti.
Uspešni na razpisih
Župan je svetnike seznanil o uspešnosti prijave njihovih projektov na razpisih, saj so pridobili sredstva za sanacijo in obnovo Kulturnega doma Apače v višini 375.554,08 EUR, za ureditev infrastrukture in povezav v naselju Žepovci v višini 138.145,00 EUR  in za ureditev in izgradnja večnamenskega doma v Segovcih v višini 50.400,00 EUR.

V sredo je v Modri dvorani OŠ Apače potekala 11. redna seja občinskega sveta, na kateri so s tajnim glasovanjem za predstavnika občine Apače v volilno telo za volitve člana državnega sveta določili Danila Steyerja. Sprejeli so tudi Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvenem načrtu Apače, s katerim bodo Socialno varstvenem zavodu Hrastovec Apače omogočili gradnjo prizidka k bivalni enoti.

Sprejeli rebalans proračuna za leto 2012

Seznanili so se z rebelansom proračuna za leto 2012, do katerega je prišlo zaradi spremembe višin in virov prihodkov ter odhodkov, novih vrednosti posameznih projektov oziroma aktivnosti ter vključitve novih projektov ter aktivnosti. Prihodki se tako povečujejo za 275.828,54 €, predvsem na račun dveh investicij (izgradnja vodovodnega omrežja sistem C in širokopasovnega omrežja), za katera bodo prejeli sredstva iz državnega proračuna iz sredstev proračuna Evropske unije.

Uspešni na razpisih

Župan je svetnike seznanil o uspešnosti prijave njihovih projektov na razpisih, saj so pridobili sredstva za sanacijo in obnovo Kulturnega doma Apače v višini 375.554,08 EUR, za ureditev infrastrukture in povezav v naselju Žepovci v višini 138.145,00 EUR in za ureditev in izgradnja večnamenskega doma v Segovcih v višini 50.400,00 EUR.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.