https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Odranci od Carthaga letos pričakuje 300.600 evrov

Odranci, 06.10.2012 ob 7:30  

Na četrtkovi seji Občinskega sveta občine Odranci so sprejeli rebalans proračuna. Soglasje za člana državnega sveta je dobil Marjan Maučec.


V četrtek je v Odrancih potekala 13. seja Občinskega sveta Občine Odranci. Člani so se seznanili s poročilom o polletni realizaciji proračuna Občine Odranci. Prihodki so se v prvem polletju realizirali le v 30,2 odstotkih, kar na občini pojasnjujejo z izpadom prihodkov od prodaje zemljišč v industrijski coni, transfernih prihodkov iz drugih JF institucij ter prejetih sredstev iz državnega proračuna in sredstev proračuna EU. Večina teh prihodkov se bo realizirala do konca leta, med drugim tudi prodaja zemljišč v industrijski coni podjetju Carthago, pri čemer se bo v občino steklo 300.000 evrov, prihodek iz naslova Odvodnjavanja poplavnega območja pa letos ne bo realiziran, ker sredstva v tem letu ne bodo razpisana.

Odhodki so bili v prvem polletju realizirani le v višini 20,1 odstotkov, realizacija mnogih načrtovanih investicij pa bo izvedena do konca leta. V drugem polletju bo opravljen nakup kombi vozila, namakalni sistem na nogometnem igrišču, hidromehanska naprava, garaže pri čistilni napravi, nekatere načrtovane investicije pa se bodo prestavile v prihodnje leto.

Proračunski primanjkljaj bo letos znašal 806.891 evrov

Ob tem so predelali in sprejeli tudi rebalans proračuna. V rebalansu proračuna so se za 19,3 odstotka zmanjšali prihodki. Ker bodo letos v občini Odranci prodali samo zemljišča na obrtni coni, ne  pa tudi ceste, se prihodki s tega naslova zmanjšajo za 170.000 evrov. Ker letos ni bilo razpisanih sredstev za odvodnjavanje poplavnega območja, se zmanjša priliv za 220.000 evrov.

Se pa z rebalansom za 19,5 odstotka zmanjšajo tudi odhodki. Ker Občina še ni najela kredita, v letošnjem letu ne bodo plačevali načrtovanih obresti v višini 5.700 evrov. Pomembnejši vpliv na znižanje odhodkov pa imajo odhodki iz naslova nakupa in gradnje osnovnih sredstev (za 590.189 evrov manj) in sredstva  za izgradnjo širokopasovnega omrežja (za 715.083 evrov manj).

Proračunski primanjkljaj, v višini 806.890,98 evrov, ki ga bodo zabeležili ob koncu letošnjega leta, bodo pokrili s sredstvi, ki so jim ostala na računu ob koncu preteklega leta.

Pričeli bodo postopek komasacije

Potrdili so sklep o začetku postopka komasacije kmetijskih zemljišč v k.o. Odranci. Predvidoma naj bi občina zahtevek za postopek komasacije vložila v mesecu oktobru.

Pri kandidaturi v državni svet podprli Marjana Maučeca

Člani občinskega sveta so na četrtkovi seji soglasje za člana državnega sveta dali Marjanu Maučecu, za elektorja so določili Cirila Kavaša.

Svetniki so župana med drugim opozorili tudi na jame, ki so nastale na pločniku, na natrgane vrvi na igralih ob sprehajalni stezi ter na nujnost popravila ceste med Odranci in Beltinci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2012 ob 10:08 jani gost

      Da vam jeben jes carthago, cigani

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2012 ob 17:52 biceps gost

      Kaj je glede carthagoja ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2012 ob 19:18 HALOO DOM! gost

      V prispevku niti besede v zvezi z naslovom" Občina Odranci od Carthaga letos pričakuje 300.600 evrov"???? Prodaja zemljišč? tega zneska n i v prispevku. Bodo prodajali tudi podjetniki..... župan že prodaja, kupil za bagatelo, prodaja pa 20 a za 120.000,00 eur brez DDV. Ni ga sram. namembnost zemljišča pa plačala občina. Edini v Pomurju nima kot občina širokopasovnega omrežja!!!!! SRAMOTA Ali ni že dovolj nakradel MAUČEC, ki nima pojma o delu v DS! spet so ga potrdili..............;;;; Kaj je naredil za pomurje? samo sebi...,

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.10.2012 ob 0:10 gost gost

      Če je tako, kot eni pravite, potem je treba podati ovadbe zaradi sporne preprodaje zemljišč. Sicer je podobnih zgodb z zemljišči po vsej državi ogromno. Koliko se spomnim je Maučec nekč že bil v tej funkciji. Ta državni svet je itak en sam strošek in nobene koristi. UKINITI GA!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.