https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni boljši sejem v Orehovcih

Orehovci, 09.10.2012 ob 7:30  

Vsako prvo nedeljo v mesecu pri gasilskem domu v Orehovcih poteka tradicionalni bolšji sejem. Organizirata ga TD Majolka in PGD Orehovci. Bolšji sejem v Orehovcih se je v štirih letih svojega delovanja zelo uveljavil in privabil mnogo ponudnikov razne krame, starega kmečkega orodja, izdelkov domače obrti in rokodelstva ter drugih.


Vedno več obiskovalcev in kupcev prihaja iz celotnega Pomurja, veliko pa je tudi domačinov, ki iščejo kakšen primerek za dopolnitev svoje zbirke starin, orodja ali spominkov. Vsakdo lahko najde nekaj zase, je pa to tudi odlična priložnost za druženje. Tako je bilo tudi to nedeljo.

Predsednik TD Majolka, Branko Pintarič je mnenja, da se je z uveljavitvijo samega Bolšjega sejma poživelo dogajanje v majhni vasici Orehovci. Prav to pa je cilj turističnih društev in domačih gasilcev, želijo namreč, da se krajani družijo in tudi na tak način ohranjajo medsosedske stike in prijateljstva.

Foto in tekst : Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.