https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Klub prekmurskih študentov zadovoljen z novo obliko subvencij za prevoze

Murska Sobota, 10.10.2012 ob 8:20  

V mesecu septembru je začela veljati nova oblika subvencij za prevoz dijakov in študentov. V Klubu prekmurskih študentov po dobrem mesecu uporabe nove oblike subvencije ugotavljajo, da je sprememba za prekmurske študente in dijake bistveno boljša in ugodnejša.


V okviru projekta Unibus, ki ga Klub prekmurskih študentov izvaja v sodelovanju z Avtobusnim prometom Murska Sobota, tako po novem v začetku tedna v univerzitetna mesta odpeljejo več kot 300 študentov, nazaj v Prekmurje ob koncu tedna pa več kot 250 študentov. V prejšnjih letih je ta številka bila bistveno nižja, ob nedeljah se je v Ljubljano odpeljal 150 študentov in dijakov, domov pa se jih je ob petkih vračalo nekaj manj kot 100.

Z vzpostavitvijo nove oblike subvencije se študentje in dijaki bistveno več odločajo za uporabo avtobusnega prevoza, kar se že po prvem tednu v oktobru kaže v več kot enkratnem povečanju števila potnikov. Študentje in dijaki za mesečno karto do Maribora in Ljubljane (v kolikor bivajo v univerzitetnem mestu) odštejejo 15 EUR, kar jim omogoča 10 voženj, v ceno pa imajo prišteto še vozovnico mestnega prometa.

"Že po prvem tednu novega študijskega leta ugotavljamo, da je sprememba v subvencioniranju prevozov bistveno ugodnejša za prekmurske študente in dijake, kar se kaže tudi v več kot enkratnem povečanju števila potnikov pri našem prevozu. V tem tednu smo v univerzitetna mesta odpeljali šest avtobusov, rekordno prvič pa jih bomo v petek v smeri Murske Sobote odpeljali kar pet. Želimo si, da bi sedež zagotovili prav vsem študentom in dijakom, ki bi se želelo peljati z avtobusom, zato prosimo, da dosledno upoštevajo sistem prijav na naši spletni strani," pravi predsednica Kluba prekmurskih študentov Sanja Kropec.

Da bi skušali predvideti število potnikov ob določenih terminih in s tem zagotoviti dovoljšnje število sedežev, v Klubu prekmurskih študentov nadaljujejo s sistemom rezervacije sedežev na spletni strani www.kps.si, kjer se lahko registrirajo vsi njihovi člani in si s tem tudi zagotovijo svoj sedež na avtobusu ob določenem terminu. Študentje in dijaki si morajo sedež rezervirati za Unibus ob nedeljah ob 18:00, v ponedeljek ob 05:50 v smeri Ljubljane ter v petek ob 14:30 ter 16:00 v smeri Murske Sobote. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2012 ob 20:07 Feri gost

      Odlična poteza vlade, za študente bolj oddaljene od Mb. oziroma Lj.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.