https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Začenja se uradna kampanja pred predsedniškimi volitvami

12.10.2012 ob 12:31  

Danes bo tudi uradno stekla kampanja pred volitvami za predsednika republike. Za zdaj so kandidaturo vložili trije, in sicer sedanji predsednik države Danilo Türk, ki se poteguje za svoj drugi mandat, kandidat SDS in NSi Milan Zver ter kandidat SD Borut Pahor. Kampanja bo potekala vse do 9. novembra, ko bo nastopil volilni molk.


Uradna volilna kampanja se začenja 30 dni pred dnem glasovanja na predsedniških volitvah, ki bodo 11. novembra. Kandidature je sicer mogoče vlagati še do 17. oktobra, nato pa bo Državna volilna komisija preizkusila zakonitost vloženih kandidatur, s čimer bodo predsedniški kandidati postali tudi uradni kandidati. Türk, Zver in Pahor napovedujejo vsebinsko kampanjo, ki jo bodo najverjetneje zaznamovale aktualne razmere v Sloveniji.

Za volilno kampanjo štejejo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev. To so zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje ter javni shodi. Volilne kampanje ni dovoljeno financirati s proračunskimi sredstvi ter s sredstvi gospodarskih družb, v katerih ima država več kot 25-odstotni delež.

Stroški volilne kampanje za volitve predsednika republike pa ne smejo preseči 0,25 evra na posameznega volilnega upravičenca v državi. Če pride do ponovitve glasovanja, se stroški volilne kampanje za kandidata v drugem krogu lahko povečajo še za 0,15 evra na posameznega volilnega upravičenca v državi. Sicer pa so kandidaturo napovedali še Monika Malešič, Fani Eršte, Ladislav Troha, Artur Štern, Miran Šic, Martina Valenčič, Veronika Juvan, Dušan Egidij Kubot - Totislo in Miro Žitko.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2012 ob 1:14 gost gost

      Saj je bilo jasno, da bodo samo ti trije vložili kandidature. Napove jih pa lahko stotine, da si naredijo medijsko pozornost. Težko je pa zbrati dovolj podpisov ali pa neko stranko, da te podpre. Fajn bi bilo, če bi še Martina vložila kandidaturo. Vsekakor jim dam glas, ker mi je bistveno bolj všeč, kot ti trije dedci.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2012 ob 8:49 gost2 gost

      Zvera za predsednika!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.10.2012 ob 16:23 SMRKCI gost

      Ka de meni precednik države itak nema glavne besede ka ju ma precednik vlade.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.