https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota pri OŠ II dobila prikazovalnik hitrosti

Murska Sobota, 15.10.2012 ob 10:58  

Na Osnovni šoli II v Murski Soboti je danes potekala predaja prikazovalnika hitrosti, ki ga je Mestni občini podarilo podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Osnovna šola II v Murski Soboti stoji tik ob eni izmed najbolj prevoznih cest. Sicer pred šolo stojijo semaforji, vendar te semaforje marsikdo spregleda in pozabi, da so v bližini otroci, zato je Mestna občina Murska Sobota danes podpisala pogodbo za prevzem novega prikazovalnika hitrosti, ki stoji tik ob šoli.

Prikazovalnik hitrosti je MO podarilo podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o., ki skrbi za proizvodnjo varnih pnevmatik, v zadnjem času pa vse več pozornosti posvečajo dodatnim projektom s katerimi želijo vplivati na večjo varnost v prometu. Zato so pred štirimi leti začeli s projektom "Za varnost otrok", kjer so šolam in vrtcem po celotni Sloveniji podarili že preko 40.000 otroških varnostnih brezrokavnikov. V lanskem letu so ta projekt nadgradili in so objavili razpis za prikazovalnike hitrosti na katerega so se prijavile občine iz celotne Slovenije.

Izbrali so 13 občin katerim so podarili prikazovalnike hitrosti in med njimi je bila tudi MO Murska Sobota, ki se je odločila novi prikazovalnik hitrosti postaviti na eni izmed najbolj prevoznih cest ob OŠ II v Murski Soboti. Tako, da bo sedaj prikazovalnik hitrosti marsikomu zmanjšal hitrost v avtomobilu, kar bo za učence OŠ II zelo koristno.

Tako je danes potekala predaja prikazovalnika, ob podpisu pogodb med MO Murska Sobota in podjetjem Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. Med povabljeni gosti je bila tudi Alenka Godec-Goodyearova ambasadorka varnosti.

Ob pestri predstavi so tako učenci in zaposleni pokazali, da se zelo veselijo nove prikazovalnika hitrosti, ki stoji v bližini njihove šole.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.