https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Varovanci DOSOR-ja do boljše aktivnosti z novo napravo

Radenci, 18.10.2012 ob 10:45  

V Domu starejših občanov Radenci (DOSOR) si ob zavedanju pomembnosti človekove neodvisnosti prizadevajo, da so njihovi stanovalci čim dlje aktivni in samostojni pri gibanju. V ta namen so nabavili aktivno-pasivno vadbeno napravo, prilagojeno težje mobilnim bolnikom.


Za nakup aparature Thera-live so se odločili, da bi izboljšali kvaliteto življenja tudi stanovalcem s težjo okvaro ali invalidnostjo. V ta namen so vse leto namensko zbirali sredstva. Kot pravijo v DOSOR-ju, ima vadba na tej napravi dokazano pozitivne učinke na celotno telo ter omogoča tudi invalidom in težje prizadetim lažjo telesno aktivnost in s tem ohranjanje telesne kondicije oz. preprečevanje posledic, ki bi lahko nastale zaradi neaktivnosti. 

V sklopu fizioterapije v DOSOR-ju izvajajo nadzorovano vadbo, ki, kot pravijo, pozitivno vpliva na psihofizično počutje stanovalcev. Kot še sporočajo, tudi uporabniki zadovoljno poročajo o pozitivnih učinkih, ki jih opažajo po vadbi, med drugim tudi zmanjšanje bolečin v nogah, bolj razgibani sklepi, manj mravljincev v nogah.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.