https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Tri murskosoboška krožišča za 50 tisočakov »okrasili« lokalni umetniki

Murska Sobota, 19.10.2012 ob 7:00  

Lokalni umetniki Mirko Rajnar, Ignac Meden in Jože Denko so v sklopu projekta Evropska prestolnica kulture 2012 s svojimi skulpturami obogatili tri lokacije v Murski Soboti, oziroma bolje rečeno krožišča - na Lendavski ulici pred podvozom, pri BTC-ju in na Tišinski ulici.

"Ceste, ki omogočajo pretočnost, so dobile poseben pomen. Njihova krožišča so postala novi mestni »trgi«, nova srečevališča, pravzaprav mimobežišča ljudi. Kot taka so zanimiva za umetnike in njihove umetniške zamisli. Društvo likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije jih bo realiziralo v obliki slikarsko-kiparskih eksponatov na treh krožiščih v Murski Soboti," je zapisano na spletni strani Evropske prestolnice kulture 2012.

Uradna otvoritev projekta Krožišča, vrednega 50 tisoč evrov, od katerega po pol prispevata Evropska predstolnica kulture in Mestna občina Murska Sobota, bo 25. oktobra v prostorih Galerije. Skulpture pa so teden dni pred otvoritvijo že na ogled mimoidočim in voznikom, zadnjo so v krožišču na Tišinski ulici postavili prav včeraj.

Jože Denko je avtor skulpture "Šefe", ki je iz betona z dodatki nerjavečega jekla, stoji pa v krožišče na Tišinski ulici. Pred podvozom na Lendavski ulici iz smeri mesta je umetnina Ignaca Medena z naslovom "Luč v travi", sestavljena pa je iz nerjavečih palic. V krožišču proti Nemčavcem pred nakupovalnim središčem BTC pa je skulptura Mirka Rajnarja z naslovom "Sožitje", narejeno pa je iz korten jekla.

Jože Denko, "Šefe"

 

Ignac Meden, "Luč v travi"

 

Mirko Rajnar, "Sožitje"

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2012 ob 10:08 miki gost

      kraj metanje pejnaz!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2012 ob 16:35 skw gost

      Od kod pa denar!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2012 ob 17:20 GFH gost

      PA KA VAS BRIGA BANDA PREKMURSKA

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2012 ob 19:16 sem jaz gost

      namesto ka bi bili ponosni ka nekaj mate samo šinfleta!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.10.2012 ob 21:32 eden gost

      vej dugo nede tan, te vijdle kak do mađari pomale pakivale :D

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. smrt
      19.10.2012 ob 21:42 smrt

      replika --GFH (;:_Ka si pa te tij če smo mij BANDA PREKMURSKA ?Če si blesav Štajarec te ne hodi v Mursko tele mamino .Marš spokaj .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. smrt
      19.10.2012 ob 21:46 smrt

      Te palice na Lendavskoj če so iz rostfraja bogme ne do dugo ka okrog Sobote mamo strašno hitre (špenglare ) ka so hitri tak ka v par minutaj doj iz vežice poberejo bakrene žlejbe dok si pravo keks .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.10.2012 ob 21:50 gost---hački gost

      replika ---sem jaz(;:-!"#$ na koj mo ponosni ? na brezvezno ta metanje € ? boljše ka bi se tej € porazdelili na lačne družine . Mislo san iti v Anglijo gledat Stonehenge in zdaj nemo šel ker jih vijdin na Tišinskoj cesti v krožišči .

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. smrt
      19.10.2012 ob 21:53 smrt

      Slabi majstri so delali Stonehenge ka je beton črvijvi nej so zadosta vibrejrali da so vlejvali beton .Mogouče že mošt ma svojo mouč ?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Bajs01
      19.10.2012 ob 22:48 Bajs01

      replika smrt. Če se imaš za tako zavednega Prekmurca , se najprej nauči , da se največji kraj v Prekmurju imenuje Murska Sobota ali pa samo Sobota. Nikakor pa to ni Murska!!!! Še marsikoga bi bilo treba v ostanku Slovenije o tem podučiti , ampak , da pa Prekmurec tako govori oz. piše. ccccccc

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.