https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Hiši Sadeži družbe se predstavljajo uspešni Pomurci

Murska Sobota, 19.10.2012 ob 7:30  

V Hiši Sadeži družbe so ta mesec pričeli z izvajanjem projekta »Kako mi je uspelo«, kjer se lokalni skupnosti predstavljajo uspešna pomurska podjetja in posamezniki. Sinoči je svojo poslovno pot predstavilo podjetje Paradajz.


Mnogokrat je Pomurje predstavljeno kot odmaknjeno, zaostalo in kot področje brez priložnosti za uspeh. V Hiši Sadeži družbe so se odločili, da bodo to pokrajino predstavili drugače – kot rodovitno področje z bogato tradicijo in iznajdljivimi posamezniki. Tako bodo v naslednji mesecih svoje zgodbe predstavljali uspešneži iz domačega okolja.

Kot prva se je v Hiši predstavila družina Martinec, ki ima v lasti kmetiji Mali Raj, včeraj pa je svojo pot uspeha predstavil tudi Dejan Šumak iz podjetja Paradajz.

Paradižniku so dali obraz

Eden od lastnikov podjetja, Dejan Šumak, je predstavil pot od začetka do danes. S solastnikom in soustanoviteljem Martinom Žigom sta se srečala že po koncu študija agronomije, ko sta bila oba nezaposlena. Svojo idejo o gojenju paradižnika v rastlinjaku sta uspela kljub oviram z veliko mero motivacije uresničiti in tako danes v podjetju Paradajz, d. o. o., gojijo »sočne, dišeče in slovenske paradižnike«.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2007, danes je v lasti 5 solastnikov, zaposlenih pa imajo okrog 30 ljudi. Ponašajo se, pravijo, z zdravimi in predvsem slovenskimi paradižniki. Obiranje poteka izključno ročno, pridelek pa zalivajo z deževnico ter si prizadevajo ogrevati z geotermijo. »Naša zgodba je način naše pridelava,« pove Šumak.   

Hiša Sadeži družbe vabi tudi na naslednje predstavitve v sklopu projekta »Kako mi je uspelo«, ki se bodo odvijale vsak drugi četrtek ob 17. uri v prostorih Hiše in kjer se bodo predstavili še mnogi zanimivi in uspešni Prekmurci. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2012 ob 12:38 SMRKCI gost

      Vse lepo in prav, ker jim je uspelo ta paradižnik vzgojiti, ampak če se pelješ po autocesti vidiš kup paradižnika na njivi mislim da se da ta paradižnik v kaj predelati tudi v koristne namene.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.