https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Uspešna sezona za Prekmurske pandolaše

23.10.2012  

Prekmurski pandolaši so z uspehom minuli vikend zaključili uspešno sezono.

S turnirjem v Strunjanu se je končalo še zadnje dejanje 20. državnega prvenstva v pandolu, ki ga organizira Zveza društev igre pandolo Slovenije. Letos je bilo odigranih osem turnirjev, in sicer v Galižani (HR), Žičah, Hrvatinih, Kopru, Truškah, Kopru – Bonifika, Dobrovniku in Strunjanu. Državni prvaki so postali ekipa MIMOZA iz Hrvatinov, ki je s tem postala državni prvak že drugo leto zapored.

Z doseženim 2. mestom na turnirju Pandolo Salsa v Strunjanu minuli vikend, se je ekipa Prekmurskih pandolašev uvrstila na visoko končno 4. mesto državnega prvenstva in s tem zaključila izjemno uspešno letošnjo pandolo sezono, ki so jo tudi letos dopolnili z organizacijo Pomurske A lige pandolo 2012. V državni ligi je tekmovalo 29 ekip.

Kot pravijo Prekmurski pandolaši, je tekmovanje iz leta v leto zahtevnejše, saj je opazen napredek nekaterih ekip, kot tudi izjemno povečana prepoznavnost ter popularizacija pandola, kar se vidi v številu novih tekmovalcev, ekip, novih turnijev, seminarjev za izobraževanjev sodnikov ter števila predstavitev igre po vsej Sloveniji. Mladinsko športno društvo Prekmurski pandolaši letos čaka še organizacija prekmurskega Martinovega pandolo turnirja ter uradni zaključek, kot sami pravijo, doslej najuspešnejše pandolo sezone.

Boštjan Slepec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.