https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Novak in Šafarič župana Tišine zaradi spletne strani pozvala k odstopu

Tišina, 23.10.2012 ob 7:00  

Občinski svet je na 19. redni seji s tajnim glasovanjem izvolil elektorja ter kandidata za člana državnega sveta, veliko polemik v tišinskem občinskem svetu pa še vedno povzroča nedelujoča spletna stran.


Med sprejemanjem dnevnega reda so svetniki ugotovili, da na dnevnem redu ni točke o spletni strani in oglaševanju. Župan Tišine Franc Horvat je namreč na prejšnji seji obljubil, da bo do naslenje seje pripravljeno gradivo o spletni strani, a gradiva tudi tokrat ni bilo. Odgovor župana o tem, kje je gradivo, je bil, da je gradivo oziroma vsi originali na tožilstvu, ker je policija vse odpeljala. Tako svetniki ponovno niso mogli obravnavati zadev okrog spletne strani, saj nimajo potrebne dokumentacije in tako sta svetnika Dušan Novak in Boštjan Šafarič izzvala župana, da razmisli o odstopu zaradi laži.

Župan je ob obrazložitvi, zakaj spletna stran še ne deluje, povedal, "da je treba na novo naložiti nove strani in da naj bi takrat spletna stran delovala. Strani še niso naložene zato, ker so trije občinski delavci na bolniški." Tako je svetnik Novak spet izzval župana k odstopu, saj po njegovem mnenju ni mogoče, da spletna stran ne bi mogla delovati zato, ker so tri občinske delavke na bolniški.

Na seji so sicer svetniki za elektorja za volitve v državni svet izglasovali župana Horvata (prejel je sedem glasov za, štiri proti)  in z osmimi glasovi za Alojza Glavača za kandidata za člana državnega sveta.

Svetniki so soglasno sprejeli tudi odlok o organiziranju pomoči družini na domu in merili za plačilo storitev. Projekt Pomoč na domu starejšim in družinam je prevzel Dom starejši Rakičan, saj so z CSD-jem sklenili sporazum o sprejetju projekta. S sprejetjem projekta bodo ostali tudi isti zaposleni, tako da se ves projekt vključnos sedanjimi zaposlenimi prenese na Dom starejših Rakičan, je na seji povedal direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj.

Na seji je bila prisotna tudi vodja Pomoči na domu z CSD-ja Vlasta Glavač, ki je razložila, da se bo pomoč na domu izvajala isto kot do sedaj, razen da se bodo dodale nekatere aktivnosti, kot je npr. druženje in medicinska oskrba, kar pa bodo izvajali dosedanji zaposleni, saj so se v sklopu Pomoči na domu tudi izobraževali in si pridobili primerno izobrazbo z NPK-jem za Pomoč na domu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2012 ob 8:47 Fara TIŠINSKA gost

      Mislim, da sta se g, Novak in g. Šafarič zmotila glede predloga za Župana, predlog, naj bi se glasil : Župan in OU vsi skupaj na avtobus z enosmerno karto za Aljasko.Tako naj bi izgledala pobuda. Župan tega itak nebi razumel !

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2012 ob 9:15 AJTEK gost

      Kakšen cirkus je tou, Slon pa je vsakič večji!!!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2012 ob 9:53 abi gost

      bostjan tij samo haraj

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2012 ob 10:31 zetor gost

      Horvata v državni svet ne se hecat....kaj de čisto za njimi dvorano ali pa ooooooooooooooko!!!!!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2012 ob 10:31 zetor gost

      Horvata v državni svet ne se hecat....kaj de čisto za njimi dvorano ali pa ooooooooooooooko!!!!!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.10.2012 ob 11:43 katika gost

      Kak to ven vidi lejko nekdo vse pokrade, pa te za 100 let mogoče što ugotovi, ka je kriv. Ge pa so te moralna načela, pa vera v boga, če kradnoti ni eden najhujših grehov.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.10.2012 ob 13:07 alf gost

      Horvat bi mogo mesto prepostite g.Šinke te smo na kunje!!!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.10.2012 ob 14:44 NAJBOLŠI MED NAJBOLŠIMI gost

      Nekdo je omenjal g Šinka, a se vi sploh zavedate kekšen potencijal skriva g, Šinko. Pogum, ki ga rabiš, da 2. leti ne spregovoriš , to zmorejo le najbolši - ELITA. To,da je g. Župan moral odpreti zadnjo možnost- omaro- v kateri se je skrival g. Šinko, nakazuje na zadnji obup z popolnitev liste. g. Šinko in g. Franc bosta popeljala občino Tišina v obljubljeno deželo LAŽILAND.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.10.2012 ob 17:19 zetor gost

      Neka se cuje ka bi naj g Šinko kandidejro na naslednjih volitvaj ka nede vec telko štukanja....!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.10.2012 ob 17:19 zetor gost

      Neka se cuje ka bi naj g Šinko kandidejro na naslednjih volitvaj ka nede vec telko štukanja....!!!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.10.2012 ob 17:37 gost gost

      Gospoda Novak in Šafarič bi morala upoštevati, da živimo v Sloveniji. Tukaj še vedno veljajo NEdemokratična načela in principi iz nekdanje skupne države. V normalni demokratični državi s politično kulturo bi tak župan že davno odstopil, brez poziva. Pri nas je pač na žalost povsod tako, da bolj ko ga kdo serje, bolj razlaga ljudem, da dela dobro in hoče na vsak način pokazati, da je tisto prav.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.10.2012 ob 9:28 Gospodar gost

      Vse to je čudno. Človeka postavijo za župana, keri upravla s občinskin premoženjon. Pa 9 jurjov za Knausa, pa 9 jurjov za internetno stran, pa par stotisoč zgubleno zaradi "napak" v dokumentaciji, pa za eno, pa za drugo, .... Če san Šafariča dobro razmo, de še komasacija koštala skoro 700 jurjov več. Na kunci pa te svetniki zdignejo roke v stili: Franc, dobro si delo z našin premoženjon, samo tak dale. Telko, ka nej bilo stoječi ovacij. Pa ka je z vami, gospoda? Pa ka resno odite na tej seje zavolo sejnine. Ste pozabli, koga vi tan zastopate? Sebe? Či man ge 4 mio ali kelko že premoženja, pa bi ga nešče za takšo dobro plačo tak upravlo, bi ga že zdavnaj nagno. Na kunci so pa so malo nej zločinci tiste, keri na napajke opozarjajo. Neje skrivnost, ka simpatizejran z Novakon pa Šafaričon, samo man občutek, ka te jiva zjeb.li samo zatou, ka preveč znata. Pa nesjte zatou tan, ka se na njeva spravlate, nego zato, ka nas zastopate. Seveda sta dosadniva včasih, če pa jiva nišče ne posluša. Prepričevanje prepričanih. Župan pa nan šče pokazati, kak v našoj občini cvetejo rožice. Ge jih ne vijdin. Vi? Mogouče so na novoj internetnoj strani. Nadzorni se razkuri, te pa na konci tudi povej, vejpa dobro, naj ti bo.... Pa enouk jemi povejte, tak z našimi pejnezami ne boš delo, pa pika. Sramota!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.10.2012 ob 11:06 abi gost

      gospod gost ce ze prpas za sv oje ime... ka je pa politicna kultura kradnot kak flegar,poreidos,horvat....??? prosim ce mi to lahko blizje razlozite?

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.10.2012 ob 15:20 lujzika gost

      Šafarič pa njegov pajdaš bi se mogla že za časa Flegarja zgoditi, bi imeli samo eno čistilno napravo, pa še kakša Darinka B in Kofjač poleg. G. Odškodnina tak samo vsem lepo guči na konci pa za župana podrži, ka te ma lejko korist. Eni že dve leti samo od ležečih policajov gučijo, eni pa sploj nika. "G. zelena bratovščina" pa skos pove "če se motim me popravite" na konci se opraviči, pa vsem grdo zguči, po 10 minutah pa nišče ne vej ka je ščel povedati. "županova pojbeka" pa živita v 16 dimeziji - ge se sploj ne zavedajo ka živejo, vupan ka si neta pozabila odjavati. Glavni nadzorni pa trga vse okvire, taka agresivnost-pozitivna me je kar presenetila, skoraj je ovega poleg vdaro kak je krilo. Glavna gospa pa se že dve leti z enimi in istimi stvarmi hvali, kak jo nej sran. Naj bole pa mi ide na spoln organ, kda nešče povej ka naj b. blagoslovi občino - što de pa mojo, ka san komunist do groba! Mislin, ka v Tišinskon parlamenti fali eden reden komunist, tisi ka bi to naj bil je tak že cejli Čaren grato do vüj. TAK PAJDAŠI, LUJZIKA IDE KRAVE DOGIJT, KA JE TAKŠA VÖRA, VIJ PA ŠE KAJ LEJPOGA NAPIŠITE.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.10.2012 ob 22:21 gost gost

      Abi mogoče nisi razumel kar sem napisal. Preberi si še enkrat. Sicer ti pa razložim. Politična kultura je tudi v tem, da župan ali kakšna druga oseba TAKOJ brezpogojno SAM ODSTOPI, če se pojavijo takšne nepravilnosti, kot so se tukaj. Tako to delajo drugje. Tudi zaradi posredne odgovornosti odstopajo. Pri nas pa četudi se komu dokaže da je česa kriv, se bo na tisoč in en način hotel izvlečti in na vsak način ljudem pokazati, da je imel prav in bo še na koncu igral žrtev.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      25.11.2012 ob 19:27 gost - đuška gost

      g . župan ka ne spremlaš dogotke v sls g. žerjav te dugo nede ščito čas je cug ti bo pobegnil

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.08.2013 ob 7:01 gost gost

      vsi napadate kak šteri svetnike ali župana nišče se nepijta zakoj mij damo sto pet gezero coj k glavnomi vodi mij panemo meli vode v polovici občine . naj se napravi glaven vod na goričko samo penez ne coj dati če nemo meli vsi občani vode za to je župan nej penez zrikto iz evrope ka tan nega fantazeranja kak je na seji izjavo ka se je vsocializmi pravlo tak je pa so vsi roke zdignoli zaj je pa on ščeu tudi tak kak je te bilo pa idemo dale zaj pa nemreš zapovedati roke gor idemo dale se zavedaš ka so drugi časi malo si rzčisti enoumje ga ni

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.