https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Na sejmu v Parizu tudi Panvita MIR in Pomurske mlekarne

24.10.2012 ob 7:40  

V Parizu ta teden poteka mednarodni sejem Sial, ki je namenjen živilski industriji, prehrambenim izdelkom in gostinstvu. Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) na sejmu organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva. V Parizu se tako predstavlja šest slovenskih podjetij, med njimi dve pomurski.


Na skupinski stojnici pod okriljem Japtija svoje izdelke predstavljajo podjetja Panvita MIR, Pomurske mlekarne, Gea, Pivka, Delamaris in Košaki TMI, so danes sporočili iz agencije. Eden največjih mednarodnih sejmov s področja prehrambene industrije v francoski prestolnici poteka od nedelje do četrtka, sočasno pa potekata še dva sejma - sejem prehrambnih procesov IPA in sejem In-Food. V letu 2010 se je na sejmu Sial predstavilo 5600 razstavljavcev, obiskalo pa ga je prek 136.000 obiskovalcev.

V okviru sejma bo letos že četrtič potekalo tudi evropsko tekmovanje s področja inovativnosti v živilskem sektorju EcoTrophelia Europe 2012, na katerem se bo pomerila tudi ekipa slovenskih študentov z inovativnim lešnikovim namazom z medom in čokolado Bod' moja.

Japti novembra pripravlja še dve skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva, in sicer na mednarodnem sejmu pohištva, ki bo med 12. in 18. novembrom v Beogradu, in na sejmu medicinske opreme Medica Compamed, ki bo med 14. in 17. novembrom v nemškem Düsseldorfu.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.