https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dan odprtih vrat zavetišča za brezdomce v Murski Soboti

24.10.2012 ob 15:15  

Zavetišče za brezdomce v Murski Soboti je danes odprlo svoja vrata za širšo javnost.

Zavetišče je namenjeno brezdomnim osebam iz Pomurske regije in je edini tovrstni program na tem regionalnem področju. Osnovni cilj in namen izvajanja programa so psiho-socialna oskrba, zagotavljanje strokovne podpore in pomoči pri razreševanju socialnih stisk uporabnikov, ki se znajdejo v tveganih življenskih situacijah. V okviru programa jim nudijo tudi pomoč pri rejanju in jih z svojo podporo želijo usposobiti za boljši dostop do družbenih virov, vključenosti v okolje, vstopa na trg delovne sile.

Primarna raven: nastanitev/nočitev, zagotovitev toplega obroka, zagotovitev vzdrževanja osebne higiene, toaletnih potrbščin, obleke in obutve. Sekundarna raven: pomoč pri urejanju osebnih stistk in težav, na podlagi urejanja na primarni ravni postopno socialno vključevanje z namenom nadljnega urejanja (status, dokumenti, resocializacija, treningi socialnih veščin, vrnitev na trg dela, obnavljanje socialnih mrež, normalizacija zdravstvenega stanja).

"Zavetišče"v Murski Soboti ima obliko dnevnega centra z nočno namestitvijo. Pogoj za namestitev je napotnica CSD ter lastna sredstva za plačilo (mesečnega) bivanja. Trenutno v "zavetišču" biva 15 oseb.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2012 ob 16:59 miki gost

      Kaj se samo meni zdi smešno: 'lastna sredstva za plačilo (mesečnega) bivanja'? Ali sprejemajo kakšno materilno podporo v obliki uporabnih stvari?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2012 ob 19:54 potreba gost

      Če majo za cigarete in pijačo........ če grem mimo te hiše je vedno kdo zunaj ki kadi. Jaz ki delam si cigaret ne morem privoščiti

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2012 ob 22:30 gost gost

      Smo na dobri poti, da bo takih domov potrebno čedalje več. Ljudje bodo obubožali in že sedaj jih je veliko, ki komaj preživijo, ampak se ne pojavijo na CSD ali v kakšnem domu ali ustanovi. Veliko več je siromakov, kot si sploh mislimo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.