https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

26 milijonov evrov za Razvojne centre v Pomurju

25.10.2012 ob 9:08  

Trije konzorciji, na čelu katerih so Seaway Group, Elti in Interec iz Gornje Radgone, so na razpisu gospodarskega ministrstva pridobili 26,513 milijona evrov za Razvojne centre (RC) slovenskega gospodarstva v Pomurju.

Ministrstvo za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo je v okviru razpisa za sofinanciranje razvojnih centrov slovenskega gospodarstva, pri čemer bo velik del sredstev prispevala EU, Pomurju namenilo 30 milijonov evrov, ki pa jih niso v celoti razdelili.

Kot poroča Delo, je z realizacijo projekta najdlje Eltijev RC, ki so ga ustanovili pred dobrim letom. Projekt, katerega vrednost je 23,8 milijona evrov, bo ministrstvo financiralo v višini 9,98 milijona. V RC-ju, kjer so zaposlili več kot 40 strokovnjakov, razvijajo sestavne dele za  televizijske oddajnike in oddajniške sisteme za prizemeljsko oddajanje TV-signala v digitalni tehniki, ki so jih doslej kupovali in le vgrajevali v njihove končne izdelke.

Seaway Group-ov konzorcij je na razpisu pridobil 14,53 milijona evrov za RC za nove materiale, pogone navtične in SAS tehnologije. Projekt, katerega vrednost je 38 milijonov evrov, naj bi postopoma zaposlitev dal 200 delavcem. Zdaj, ko so v Seaway Groupu rešili težave pri pridobivanju gradbenega dovoljenja za proizvodne prostore, načrtujejo v Puconcih takojšnji začetek gradnje.

Interec iz Gornje Radgone s partnerji je na razpisu ministrstva pridobil dva milijona evrov za sicer 3,7 milijona vreden RC za pridobivanje energentov iz komunalnih odpadkov.

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2012 ob 17:48 gor-gor gost

      Gradbeno dovoljenje je izdano, vendar še ni pravnomočno.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.