https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Izraelec Dan Reisinger postal častni občan Občine Lendave

Lendava, 27.10.2012 ob 10:30  

Občina Lendava je včeraj praznovala svoj 16. Občinski praznik. V Koncertni in gledališki dvorani so praznovali skupaj z lendavskim TV-studiem madžarskih programov, ki je proslavil 20-letnico preselitve studia v Lendavo.  Ob tej priložnosti so predvajali film TV-studia Lendava Utrinki iz zgodovine Lendave.


Na včerajšnji prireditvi so podelili občinska priznanja. Za najlepši kraj v občini je bilo izbrano mesto Lendava, ki si je ta naziv pridobilo s celostno urejenostjo.

Posebne nazive in priznanja so si prislužili...

Plaketo Občine Lendava je dobil Cimerman Bela iz Čentibe, predsednik Društva vinogradnikov Čentiba za dolgoletno požrtvovalno delo v društvu, delo na kulturnem področju ter izvajanje drugih aktivnosti na področju družabnega življenja lokalne skupnosti in širše. Priznanje občine sta prejeli Katarina Šömen iz Društva upokojencev Lendava za delo na humanitarnem področju ter Nada Toth Bošnjak, otroška in mladinska zobozdravnica, za prizadevanje v razvoju stomatološke nege in delovanje v lokalni skupnosti.

Naziv častni občan Občine Lendave si je letos pridobil grafik in umetnik Dan Reisinger iz Izraela za njegovo delo na področju slikarstva, kiparstva in grafike, za njegov odnos do judovske skupnosti in njegov prispevek k zbirki umetnin Občine Lendava.

Top pet 2012

Letos pa so v Lendavi podelili tudi priznanja za posebne dosežke na petih področjih, in sicer za dosežke na področju gospodarstva, turizma, ekologije in trajnostnega razvoja, kulture ter sociale in solidarnosti. Ta priznanja so letos šla v roke Pakirni center Lek Lendava, Hiši vina Cuk, Ribiški družini Lendava, Galeriji muzeju Lendava in Zdravstvenemu domu Lendava.

Za pravo glasbeno poslastico pa je vokalist in pianist Uroš Perić – Perry, ki je obiskovalce navdušil z interpretacijo svetovno znanih jazz, blues in soul skladb.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.