https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Tretja zaporedna zmaga odbojkarjev Panvite Pomgrada

Murska Sobota, 28.10.2012  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 4. kroga 1. DOL Radenska Classic doma premagali Krko s 3:0 (23, 17, 20).


Panvita Pomgrad - Krka 3:0 (23, 17, 20)

Panvita Pomgrad: Ajlec 5, Vogrinčič, Pavlovič, Mijalković 14, Čolović 4, Flisar 9, Topovšek, Koncilja 10, Tot 15, Grabar, Drvarič, Perhavec, Vrabl.

Krka: Brulec 9, Erpič 5, Kosmina 7, Kastrevec 2, Vesel, Kos 5, Pucelj, Longar, Strnad 1, Žlajpah 7, Turk 4, Ožbalt.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so upravičili vlogo favoritov in v tekmi, polni napak ter tudi preobratov, v posameznih nizih po slabi uri in pol prišli do novih treh točk, s katerimi so na prvenstveni lestvici poskrbeli za prvi večji prepad med zgornjim in spodnjim delom.

Gostitelji so tekmo začeli odločno, toda po vodstvu z 8:4 spet "pozabili" na sprejem servisa, kar so gostje znali izkoristiti. Pri drugem tehničnem odmoru je bilo že 15:16, predvsem zaradi dejstva, da domačega napada preprosto ni bilo. Toda v zaključku uvodnega niza, ki so ga Sobočani dobili na razliko, je stvari v svoje roke vzel domači korektor Milan Mijalković. Pri izidu 21:23 je najprej izenačil, nato pa omogočil blokerju Gorazdu Flisarju, da niz zaključi.

FOTO: arhiv Pomurec.com

Mario Koncilja je bil najbolj zaslužen, da so Sobočani v drugem nizu prišli do prednosti, saj so ga Novomeščani spravili z linije začetnega udarca šele po zaostanku z 0:5. Pa tudi sicer so se Sobočani v tem nizu sprostili in zaigrali tako, kot znajo. Gledalci so videli celo nekaj domiselnih akcij, v katerih sta prednjačila domači organizator igre Ivan Čolović ter kapetan Andrej Tot. Razlika je rasla iz točke v točko, po napaki rezervista Iva Kastrevca je murskosoboška zasedba vodila že z 2:0 v nizih.

Ko je bilo na začetku tretjega niza na semaforju 8:3, je kazalo, da je novomeškega odpora konec. Toda Krki je tudi po zaslugi številnih menjav uspelo ujeti priključek ter celo povesti s 13:11. Vendar je bilo to vse, kar so gostje pokazali v prekmurski prestolnici. Gostitelji so v nadaljevanju končno popravili začetni udarec, pri drugem tehničnem odmoru povedli s 16:14, nato pa tekmo rutinirano pripeljali do konca.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.