https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Starejši krajani KS Črešnjevci - Zbigovci so se srečali tudi letos

Zbigovci, 31.10.2012 ob 8:50  

V Občini Gornja Radgona vsako leto v posameznih krajevnih skupnostih pripravijo srečanje občanov, starejših od 70 let.


Takšno srečanje za krajane KS Črešnjevci – Zbigovci je potekalo minulo soboto. Krajši kulturni program v nabito polni dvorani gasilskega doma v Zbigovcih so priredili učenci 1.b razreda OŠ Gornja Radgona pod mentorskim vodstvom Vere Fartek, harmonikar Matjaž Zemljič, ter Tamburaška skupina Peter Dajnko iz Črešnjevec. Navzočim so spregovorili Davorka Makovec, sekretarka OZRK Gornja Radgona, Inge Ivanek, predsednica Društva upokojencev Gornja Radgona, Janko Kralj, predsednik KS Črešnjevci-Zbigovci in Janko Avguštin, predsednik Krajevnega odbora Črešnjevci-Zbigovci.

Včasih pomaga že prisrčen nasmeh in prijazna beseda

Zbrane so spomnili, kako je dandanes potrebna medgeneracijska pomoč, saj je na otrocih dolžnost, da poskrbijo za svoje ostarele, nemočne in šibke starše. Mačehovski odnos do starejših ljudi je pred kratkim znova pokazala država z ukinitvijo varstvenih dodatkov, ki so starejšim še kako nujni in potrebni. Poudarili so , da se moramo zavedati, da je vsem tem ljudem, ki so potrebni pomoči, nekako treba pomagati, pa naj bo to denarna pomoč, pomoč v gospodinjstvu ali le topla dobrosrčna in optimistična beseda. Tudi občina nekako skuša pomagati v nujnih primerih, ko starejši nimajo nikogar, ki bi jim pomagal. Občina v najbolj nujnih primerih tudi plača bivanje v domu, Rdeči križ pa razdeli  vsaki mesec veliko prehrambnih paketov, oblačil ipd.

Na srečanju  Zbigovcih sta bila prisotna tudi najstarejša krajana KS Črešnjevci - Zbigovci, to sta Rozalija Lutar, ki je letos praznovala 90. rojstni dan in Peter Fridau, ki je dopolnil 86 let. Oba sta prejela skromno pozornost in bučen aplavz.

Foto in besedilo: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.