https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Lokalna razvojna fundacija za Pomurje predstavila rezultate dela

Martjanci, 30.10.2012 ob 7:15  

Lokalna razvojna fundacija (LRF) za Pomurje je ustanovljena kot ustanova, z namenom spodbujanja vzpostavitve okvirjev za razvoj filantropije, prostovoljnega dela in financiranja javno koristne nepridobitne dejavnosti – razvoja in delovanja nevladnih organizacij in sicer projektov ter dejavnosti civilnega sektorja na območju Pomurja.


Lokalna razvojna fundacija za Pomurje je v letu 2008 začela z izvedbo projekta in vzpostavitvijo Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja, ki je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada preko Ministrstva za pravosodje in javno upravo. V letih 2010-2012 je potekala že tretja faza izvajanja Regionalnega stičišča NVO Pomurja. Projekt je razdeljen na pet temeljih aktivnosti z naslednjimi cilji: Zagovorništvo in civilni dialog, zagotavljanje servisne podpore nevladnim organizacijam, krepitev vloge mreže NVO v okolju in krepitev lastnih kapacitet mreže,skupne akcije / iniciative NVO, vodenje projekta, informiranje in obveščanje javnosti

Projekt je v prvi vrsti namenjen razvoju in delovanju nevladnega sektorja v Pomurju. Osnovni rezultat je nadaljevanje dela regionalnega stičišča, s sistemom brezplačnih storitev za NVO-je in delovanjem podpornega okolja, kot institucije, ki spremlja in sodeluje pri razvoju NVO-jev.

Skupni stroški za izvedbo aktivnosti projekta predstavljajo 194.000 evrov, projekt pa je 100-odstotno financiran iz javnih sredstev. Obdobje izvajanja projekta je potekalo od 1. novembra 2010 in se zaključi 31. oktobra letos.

Rezultati, s katerimi se lahko pohvalijo v LRF za Pomurje, so bili sledeči: Brezplačne spletne strani – vzpostavili so 20 spletnih strani za 20 nevladnih organizacij; vzpostavili so interaktivno spletno stran www.lrf-pomurje.si, ki jo je v času projekta obiskalo 28 tisoč različnih obiskovalcev; brezplačne promocijske televizijske oddaje – omogočili so snemanje 15 promocijskih oddaj predstavitve nevladnih organizacij; NVO-jem so nudili preko 3000 svetovalnih ur iz različnih področij; pripravili so različna gradiva za pomoč pri delovanju NVO-jev; pripravili so 22 e-časopisov in 115 e-novic; vzpostavili so mrežo 376 nevladnih organizacij Pomurja; 85 NVO-jem so pripravili letna poročila in zaključne račune;

70 NVO-jem so omogočili brezplačno predvajanje telopov na lokalni televiziji; brezplačno so izvajali usposabljanja in izobraževanja za člane NVO, na katerih je sodelovalo več kot 500 udeležencev; podpisali so dva sporazuma med NVO in občinama Cankova ter Dobrovnik; izvedli so štiri fokusne skupine v Murski Soboti, Beltincih, Dobrovniku in na Cankovi; izdali so štiri pobude za spremembo zakonodaje oz. ureditev predpisov; izvedli so skupne akcije NVO-jem z namenom ozaveščanja medijev in gospodarstva; izvedli so različne dogodke; izvedli so volitve za izbor NVO predstavnikov v Razvojnem svetu Pomurske regije; pripravili so strategijo razvoja NVO Pomurja. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.