https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Mariboru protest Gibanja 29

Maribor, 30.10.2012 ob 7:00  

Na trgu Leona Štuklja v Maribor je včeraj popoldan potekal protestni shoh proti vladi, katerega je organizirala skupina posameznikov. Zbralo se je okoli šeststo protestnikov.

Protest je pripravila skupina naveličanih posameznikov slovenske države z upanjem, da se v slovenski vladi kaj spremeni. Dogodek se je začel ob 15. uri. Na shodu so med govorniki bili: mariborska mestna svetnica in pisateljica Janja Vidmar, raper Darko Nikolovski, ustanovitelj alternative WikiLeaksa Primož Vallant, filozof Boris Vezjak, nekdanji član SDS Ludvik Čanžek in igralki Lara Jankovič in Draga Potočnjak.

Med najodločnejšimi je bil Vezjak, ki se je vprašal, kam vodi "zatohla politika rezanja glav in varčevanja", slednje pa je po njegovem predvsem krinka za to, kako demontirati državo in se znebiti vseh nasprotnikov.

"Sita sem podtikanj in tega, da tistim, ki si sploh še upajo javno izpostaviti, takoj očitajo politično konotacijo. S tem samo dokazujejo, da je politika najbolj umazana kurba, kar jih je v tej državi, ter da si ne zasluži, da vodi našo državo. Mi si moramo vzeti državo nazaj, ker nam je bila ukradena," je dejala Vidmarjeva, ki je zbranim prebrala tudi sporočilo pesnika Cirila Zlobca.

Ta je v pismu med drugim aktualni vladi očital samovšečnost, ki cinično uživa v zavesti, da ji nihče ne more do živega, pa naj počne kar koli že. Pri tem se sklicuje na pooblastilo volivcev, ki da ga je dobila na volitvah, s prezirom pa zavrača iz dneva v dan vse globlje nezaupanje vse širše javnosti, celo do stvari, pri katerih so spremembe nujne, je zapisal Zlobec in premierja Janeza Janšo spomnil na to, da naj se ravna po merilih, ki jih je postavil sam, in po katerih bi morala vlada odstopiti, "ko zaupanje pade pod določen odstotek".

Ob koncu je spregovorila tudi predstavnica podravske območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Breda Črnčec in zbrane pozvala tudi na napovedani vseslovenski protest, ki bo v organizaciji sindikatov potekal 17. novembra v Ljubljani.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2012 ob 8:42 anta gost

      Hehe spet une maske:) Nekateri sploh ne vedo zakaj je ta protest:) TA PROTEST NE BO NIČ SPREMENIL. S TEM SINDIKATI VRŽEJO SAMO KOST NARODU, DA JO GLODA:) Vi pa le bodite včlanjeni v sindikataj in jim povečujte njihovo bogastvo. Semolič in podobni pa bodo lepo z Janšo nazdravljali in se z nas smejali. Vsaki malo bolj razgledani ve, da v sloveniji sindikati niso to kar bi morali biti.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.10.2012 ob 9:43 gost gost

      Ta protest niso organizirali sindikati.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2012 ob 16:28 anta gost

      Vem ja..ampak enako sranje

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2012 ob 19:31 feri gost

      Branimir Štrukelj je definitivno eden najbolj škodljivih ostankov komunističnega propagandnega stroja in enoumja v državi Sloveniji. Te njegove stalne grožnje s stavko in ulico za dobrobit belih ovratnikov in na račun delovnega ljudstva že presegajo vse meje še spodobnega in prebavljivega. Če bo dejansko uspel na ulico spraviti bele ovratnike in anarhiste in povzročiti nemire nepredvidljivih razsežnosti z razbijanjem in uničevanjem naše skupne lastnine in lastnine nedolžnih ljudi, potem upam, da se bo tudi temu zakrknjenemu komunistu na koncu zgodila ulica na kavbojski način.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.10.2012 ob 22:32 gost gost

      Točno tako da večina sploh ne ve zaklaj so prišli tja. So pač prišli, ker so tako še navajeni iz starih časov, ko so še bili v partiji in so morali vse lepo ubogati, kar je partija ukazala. Kje so pa bili, ko je bila Ropova vlada in se je izvajala največja privatizacija vseh časov??? Aja takrat niso smeli na ulice, ker so njihovi nekdanji šefi privatizirali državo. Sedaj pa je panika, ker vlada hoče razkriti koliko je kdo pokradel in so poslali svoje podložnike na svetlo da se derejo čeprav ne vedo zakaj.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.10.2012 ob 22:49 Ivo Lola gost

      feri - ostanek komunističnega enoumja je tvoj Janez Janša, veliki diktator in vodja ene in edine prave partije SDS. Stalne grožnje poslušamo iz dneva v dan iz ust novodobnega führerja in glih on nas servira stvari za bruhanje. Tisti ki podpirate ta dejanja ste isti kot on, hinavci, lažnivci in izkoriščevalci. Sprl je slovence med sabo da lahko vlada, umetno ustavrja krizo in izredne razmere da lahko izvaja svoje bolane represivne zakone. In zdaj vsi kateri mu upajo vsaj malo nasprotovati takoj padejo v nemilostno diskreditacijo in obmetavnja s komunisti. Vsi največji bivši komunisti so zbrani v SDS zato oni že vedo kako to gre. Z grožnjami, podtikanji in lažmi se lotevajo svojih nasprotnikov. Vprašajte malo zakaj ni bilo danes na tem shodu vseh napovedanih rektorjev in še nekaterih govorcev. Grožnje iz strani janšistov se stopnjujejo iz dneva v dan. Zgornji gost, vlada noče razkriti koliko je kdo pokradel, ker potim bi morala razkriti sama sebe. Vsi ti ki nam zdaj vladajo so pri koritu že od osamosvojitve (janša in še nekateri pa celo že od prej ko so bili priklopljeni na socialistično pipo) in so skupaj z levico družno kradli, mahinirali, ponarejali, lagali, nas imeli za norce. To ni jasno samo vam janševim bojevnikom, ki vam je vaš Majer opral možgane s svojimi bolanimi idejami. Hitler je prišel na oblast na enak način in tudi on se je posluževal enakih prijemov za obračunavanje z nasprotniki kot janša. Nacizem nam vlada trenutno.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.10.2012 ob 22:53 revolt gost

      anta - feri - gost , se vidji ka ste nekaj nej glij obdarjeni z brihtnostjo in van je razmišlanje fejst tuje. Samo primitivci in JJ jurišniki vijdijo v ton shodi sindikate in komuniste. Kak ste eni prizadeti, za zđoukati.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.10.2012 ob 22:58 revolt gost

      gost - gost , zdaj če tij ne vejš zakoj se je tan šlo tou še ne pomejni ka tou ne vejo tisti keri so ta prišli. tou samo janšisti odite na razne shode ge se derejte in ploskate govorcon brez ka bi van bilou jasno zakoj se ide. tou ste dokazali pri družinskon zakoniki, tou ste dokazali ob rušenjo pahorovih reform (kero so bilje med drugin identične ten ka jih zdaj ščej janša spelati) in tou ste dokazali zdaj ka van je nika nej jasno in se date voziti okouli kak mala deca.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.10.2012 ob 8:00 feri gost

      IVO LOLA, ti si dokaz ,da pitje v prekomernih količniah najprej načne psihično zdravje. Za začetek, ti svetujem, da pustiš pijačo, začni se ukvarjati s športom in beri knjige.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.10.2012 ob 8:54 Ivo Lola gost

      feri, kot vedno do zdaj ko komu od SDS primitivcov stopiš na žulj se začnejo žaljenja in cinična posmehovanja. Ko se kritizira osebnost in delo vašega Majerja se takoj vklopi obrambni mehanizem na osnovi diskreditacije. Pametnega pa tako ali tako niste sposobni spraviti iz sebe, če vam seveda vaša PR služba že tega prej ne sestavi in vam na tečajih internetnega delovanja ne dajo navodila kako diskreditirati nasprotnika. To kar si ti zdaj napisal je samo potrditev mojih tez v zgornjem postu. Primitivizem postaja počasi glavni nacionalni šport v Sloveniji. In eni ste celo ponosni na to, da ste ovce. Glede branja knjig, pamfleti SDS s prirejenimi in zlaganimi "resnicami" niso knjige in tipkanje po tipkovnici tudi ni šport in glede na to, da je alkohol precej priljubljen med jurišniki SDS svetujem, da tvoj nasvet meni vzameš osebno in se malo zamisliš nad svojim življenjem.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.10.2012 ob 9:28 feri gost

      LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA. (Lezsek Kolakowski, poljski filozof)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.10.2012 ob 9:48 Ivo Lola gost

      feri, končno si nekaj pametnega napisal. To drži za vse komuniste. Zakaj misliš, da janša in njegovi toliko lažejo/lažete? Sami komunisti! Med komunisti in nacisti pa tako ali tako ni nobene razlike. Zato se je Majer tako hitro brez slabe vesti iz komunista prelevil v nacista, ampak samo na zunaj. V dnu svoje pokvarjene duše pa bo vedno ostal zakrknjeni komunajzar, ki sledi nazorom svojega velikega idola Josipa Broza. Gradi kult osebnosti in takšni opranoglavci kot ti mu dajete enrgijo in hranite njegov sprijeni ego. In takšnim ludje naprednih in svobodnih nazorov pomenijo trn v peti in jih je potrebno diskreditirati. Vsak ki misli s svojo glavo in se ne da voditi pokvarjenim politikom je označeni za komunista, ljudje ki se borijo za svoje pravice so diskreditirani in napadani z grožnjami na vsakem koraku. Majer je že enkrat poskušal prevzeti totalen nadzor na našo državo, vendar so ga še pravočasno razkrinkali in onemogočili. Vendar ima na žalost slovenija kratko pamet in se več ne spomni Majerjevega poskusa državnega udara. Sedaj ponavlja vajo in mu je gospodarska kriza prišla kot naročena za njegove bolane ideje. Sodostvo, policijo, zdravstvo.... je že prvzel, z Zverom pa skuša dobiti tudi nadzor na Slovensko vojsko. Vendar mu pri tem zadnjem ne bo uspelo, ker Zver nimam niti najmanjše šanse. Pokvarjeni politiki nam kradejo državo in delajo v svojo dobrobit, primitiven narod pa to podpira ali pabrezbrižno gleda vstran in se dela še bolj neumnega kot je.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.10.2012 ob 10:36 gost gost

      ivo lola v teh kometarjih opisuješ sebe v drugih osebah..Oprana glava in alkohol, to je značilnost današnjih komonistov, ker se počutijo ogrožena,da jim bo g.JANŠA vzel privilegije.Pijača v velikih količinah nebo pomagala,lahko pa obiščeš kučana!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.10.2012 ob 11:22 Ivo Lola gost

      Ponovno eden, ki samo še dodatno potrjuje moje zgornje trditve. Samo tako naprej, v svoji omejenosti ste svetovni prvaki. V SDS je verjetno pogoj za članstvo maksimalni določen IQ, kateri je verjetno precej pod povprečjem. Vsi bivši komunisti ste se združili v SDS in se sedaj na vse pretege trudite očrniti svojo preteklost, da bi sebe pokazali kot oh in sploh demokrate. Enkrat komunist, vedno komunist. Kumrovške rdeče knjižice ste čez noč zamenjali za članske izkaznice Blood & Honnor organizacije in zdaj mislite, da ste carji. Prej ko ste bili komunisti ste bili hinavci in primitivci, zdaj ste pa svojo neumnost samo še nadgradili.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.