https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Na Hodošu sprejet rebalans proračuna

30.10.2012 ob 11:45  

Na trinajsti redni seji Občinskega sveta Občine Hodoš sprejeli rebalans proračuna za leto 2012 in izglasovali izvajalca za izvajanje pomoči družinam na domu.

Svetniki pohvalijo rebalans proračuna pri katerem gre le za manjša odstopanja, ki pa so v teh časih normalna. Rebalans proračuna za leto 2012 je bil soglasno sprejet. Prav tako je bil soglasno sprejet pravilnik so sofinanciranju kulturnih dejavnosti v Občini Hodoš. Kulturna društva bo občina financirala s tisoč evri.

Na glasovanju za sprejem predloga Jasne Horvat za direktorico Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota je pet svetnikov glasovalo za, en svetnik se je glasovanja vzdržal.

Občina Hodoš je dobila tri ponudbe za izvajanje pomoči družinam na domu. Svoje ponudbe so poslali Dom starejših Rakičan (16,30eur/h), Dom starejših Kuzma (16,00eur/h) in Socialno varstveni zavod Hrastovec kot upravljelec Doma starejših Hodoš (15,90eur/h). Kot je pojasnil župan so vsi trije ponudniki podali isto ponudbo storitev, te bi ostale iste, kot jih je do sedaj izvajal Center za socialno delo Murska Sobota, razlika je le v ceni. Po razpravi so se svetniki soglasno odločili za Socialno varstveni zavod Hrastovec-upravljalec Doma starejših Hodoš kot izvajalca pomoči družinam na domu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.