https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Oldtimerji iz Stare Gore ponovno najboljši v državi

Sveti Jurij ob Ščavnici, 04.11.2012 ob 13:25  

V organizaciji Društva za ohranjanje tehnične kulture in dediščine „Oldtimer“ Stara Gora in Zveze slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil (Zveza SVS), je v Gostilni pri Maji v Jamni, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, potekala zaključna prireditev za leto 2012, na kateri sta predsednik Zveze SVS Janko Uratnik in predsednik domačega kluba Alojz Slekovec, podelila pokale za tekmovalne dosežke v prvenstvu zveze ter priznanja. 

V organizaciji Društva za ohranjanje tehnične kulture in dediščine „Oldtimer“ Stara Gora  in Zveze slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil (Zveza SVS), je v Gostilni pri Maji v Jamni, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, potekala zaključna prireditev za leto 2012, na kateri sta predsednik Zveze SVS Janko Uratnik in predsednik domačega kluba Alojz Slekovec, podelila pokale za tekmovalne dosežke v prvenstvu zveze.
Zveza SVS, združuje 32 največjih slovenskih društev, šteje približno 3200 članov s preko 5000 registriranimi avtomobili, motornimi kolesi in traktorji (število članov in vozil se s časom spreminja). 
tarodobniki iz Stare Gore so prehodni pokal tokrat osvojili že tretjič zaporedoma. Uspelo jim je, saj so s tem prehodni pokal dobili v trajno last. Prav zaradi lanske vnovične osvojitve prvega mesta v državi so se tudi prijavili za organizacijo letošnjega zaključka sezone.

Zveza SVS, ki združuje 44 največjih slovenskih društev, šteje približno 3300 članov s preko 5000 registriranimi avtomobili, motornimi kolesi in traktorji (število članov in vozil se s časom spreminja), je pa tudi uradni predstavnik organizacije FIVA v Sloveniji.

Predsednik Zveze SVS, Janko Uratnik, je letošnji prehodni pokal predal starodobnikom iz Stare Gore, ki so ga tokrat osvojili že tretjič in s tem ostaja v njihovi trajni lasti. Na to so zelo ponosni, saj so si tega močno želeli in se zato vsa tri leta trudili in uspešno nastopali. Kot je povedal predsednik društva Oldtimer Stara Gora Alojz Slekovec, so se prav zato, ob lanski vnovični osvojitvi prvega mesta v državi, prijavili za organizacijo letošnjega zaključka sezone. 

 

Pokale so prejeli:

1.       mesto:  Bojan Šulek, Dani  Močnik 

2.       mesto:  Alojz  Slekovec,  Boštjan  Berden,  Anton Škraban in Marija,  Aleksander  Vuk,  Jože Lupša

3.       mesto:  Franc Žnidarič, Marija Vuk,  Janko Karba

Med društvi:

1.        mesto: OLDTIMER STARA GORA

2.       Mesto: VIPAVSKA DOLINA

3.       Mesto:  ADRIA  CLASSIC  KOPER

 

Na podelitvi je bil prisoten tudi župan Anton Slana, ki je vse lepo pozdravil, še posebej tiste, ki so prišli iz drugih koncev Slovenije. Zahvalil se je domačemu društvu Stara Gora, ki s svojim delom zelo dobro promovira svoj kraj, in mu predal priznanje hkrati pa čestital vsem dobitnikom priznanj in pokalov.

Po podelitvi so še naprej uživali ob dobri jedači in pijači in klepetali pozno v noč. Danes pa so si vsi, ki so prenočili na turistični kmetiji Firbas, ogledali in se družili v Kulturno-upravnem središču Sv. Jurij ob Ščavnici, ki so ga odprli letos pomladi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.