https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Družina Karoly in Stanko Polanič ostajajo najbogatejši Pomurci

07.11.2012 ob 9:46  

Revija Manager je pripravila novo lestvico najbogajših Slovencev. Na prvem mestu ostaja Sandi Češko iz Studia Moderna, v prvi trideseterica pa so tudi Pomurci. Družina Karoly s podjetjem GMT je tokrat na šestnajstem mestu, Stanko Polanič pa na šestindvajsetem.


Glede na preteklo leto, ko je bila družina Karoly s podjetjem GMT s premoženjem slabih trideset milijonov evrov na osemnajstem mestu, so letos izboljšali uvrstitev za dve mesti, njihovo premoženje pa je revija Manager ocenila na 32,4 milijonov evrov.

GMT je pred kratkim v Ljutomeru odprl že 17. trgovino v Sloveniji

Spomnimo, da se je družina Karoly prvič na lestvici najbogatejših pojavila leta 2010, ko so bili s slabimi dvajsetimi milijoni na štiridesetem mestu.

Manjši dvig je uspel tudi nekdaj najbogatejšemu Pomurcu Stanku Polaniču, čeprav je njegovo premoženje glede na preteklo leto ocenjeno za štiristo tisočakov manj. Pridobil je tri mesta in je zdaj na šestdvajsetem. Leta 2009 in 2010 je bil še na visokem dvanajstem mestu.

Na prvem mestu brez sprememb, zabavne aplikacije Talking Friends v dveh letih ustvarile 127 milijonov evrov

Tudi letos pri vrhu lestvice najbogatejših prišlo do sprememb, ne pa samem vrhu lestvice. Prvo mesto ostaja v rokah Sandija Češka iz Studia Moderne, čigar premoženje revija Manager ocenjuje na 400 milijonov evrov.

Na drugem mestu je pristal Joc Pečečnik s 184 milijoni evri, kar je štirikratno povečanje premoženja glede na lansko leto, na tretjem mestu sta Samo in Iza Login, ki sta z zabavnimi aplikacijami Talking Friends, ki sta premoženje 127 milijonov evrov ustvarila v rekordnih dveh letih. Na četrtem mestu jima sledita Albin in Tatjana Doberšek z inženirskim podjetjem Engineering Dobersek, Lani drugi najbogatejši Igor Lah pa je letos pristal na petem mestu.

Za uvrstitev na lestvico potrebnih vsaj 11,4 milijona evrov

Popolnoma novih obrazov je letos nekaj več kot desetina, za uvrstitev na lestvico pa je bilo potrebnih 11,4 milijona evrov. Po treh letih upadanja je skupno premoženje stoterice letos znova zraslo in znaša blizu tri milijarde evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      07.11.2012 ob 10:16 porabje

      Karoly? Tou je nej vogrsko ime?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.11.2012 ob 12:02 Pika gost

      Imajo obraz objaviti, kakšno plačo imajo tisti, ki so jim ustvarili tako bajno bogastvo?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.11.2012 ob 12:39 avtoprevoznik gost

      Če bi vi znali na kakšen način je GMT zraso, kak se je določeni avtomobilski material dobavlo iz avstrije pa v eno državo pa v tretjo, no vsaj na paperaj ovači pa je bil samo prinas. Davek se jeskril

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.11.2012 ob 12:46 švercer gost

      @ gost - avtoprevoznik , ja in??? Tupan je tisti keri vse prikaže in debelo plača državi ka te lejko politiki pa direktori v državnih podjetjih tej keš fkradnejo.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.11.2012 ob 13:24 heh gost

      vse je kao pošteno in bilo je družbeno

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.11.2012 ob 15:09 gost gost

      Kak si pravo avtoprevoznik. Davno pred lejti san kujpo oli za avto pri ednon ka mo je tej dobavlo. Pa glejdan deklaracijo pa pravin pa ta država ki je gori napisana nema olja. Pa mi reče of, ehhh to je pač zato tej papir gor ka pač treba biti. San si svojo mislo pa šou dale.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.11.2012 ob 16:17 Manager gost

      Spoštovano uredništvo. Očitno je, da ne poznate vseh ljudi. Tudi takih ne, ki so vsekakor del Pomurja. Ne Prekmurja, Pomurja pa sigurno. Na 9. mestu omenjene lestvice, se namreč nahaja Vladimir Puklavec, ki je lastnik podjetja Ljutomerčan v Ljutomeru. Mogoče res ni pravi Pomurec, ker je odraščal v Ormožu. Bi ga bilo pa vseeno vredno omeniti, ker je del njegovega premoženja je v Pomurju oziroma v Ljutomeru.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.11.2012 ob 8:23 ete gost

      odlično,čestitke,samo tak dale

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.11.2012 ob 21:44 glasnogovornik gost

      gost-Pika,izgleda da si non-stop na internetu,čudno da nisi pogledala saj so vsakomur dostoni podatki vseh firm v Sloveniji in bi videla da je poprečna netto plača zaposlenega 1.576€,kaj je daleč nadpovprečna v SLO,da ne govorimo o ubogem Prekmurju. gost-avtoprevoznik,če sodiš po sebi,da vsi delajo tako,potem še ena informacija za tebe:omenjena firma,ta podatek je tudi dostopen vsakemu,(samo treba pogledat malo bilance)je plačala lani od 70-zaposlenih,prispevke od plač,davek na dobiček in DDV čez 11mil.€,kaj je več kot 157.000.-€ po zaposlenemu.Če bi vse firme v gospodarstvu plačale isti znesek po zaposlenemu,potem naša država samo za 4-mesece ne bi imela niti en euro dolga,bila bi najbogatejša država na svetu. gost-gost,tebi pa samo to,da se pozanimaj saj izgleda da nimaš pojma kaj mora biti na deklaraciji,država v katerem je bila roba kupljena ne pa proizvedena.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.11.2012 ob 23:48 gost gost

      Glasnogovornik znaš da mačaki na rejp stoupiš, ka cvili. Preveč dobro znan ka ide na deklaracijo. Pa preveč dobro znan tüde, ka vse so ene firme delale. Neščen tü o ton pa ne o imenih. Večkrat ko še nismo bili v EU so mi tovornjakarji povedali kakšne vse papire so meli pa kak se je carino okoli nosilo. Ehhh brez veze ka dale pišen... Ne gre zato kelko nešče gnes plačüvle državi. To je lejko relativno. Gre se kak je nešče prišo do vsega ka ma...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.