https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Policisti ta vikend s poostrenim nadzorom v bližini martinovanj

08.11.2012 ob 9:30  

Po Sloveniji se danes začenja tretji del preventivne akcije 0,0 šofer - trezna odločitev za manj alkohola na cestah. Do sobote bodo aktivnosti policistov osredotočene na martinovanje, so sporočili z ministrstva za zdravje.


Namen akcije je zmanjšati škodljivo rabo alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu, ter število prometnih nesreč, ki so posledica uživanja teh snovi. Akcija poteka štirikrat letno v štirih ločenih obdobjih. Tokrat bodo policisti tudi poostreno nadzirali voznike tovornih vozil in avtobusov.

Glede na izkušnje in podatke o vožnji pod vplivom substanc, so problematični zlasti vikendi oziroma petki in sobote ter nočni čas. Zato se bodo policisti usmerili predvsem na lokalne prireditve, kjer se zbirajo mladi. Javna agencija za varnost prometa bo v času akcije kandidate opozarjala na nezdružljivost vožnje in alkohola, drog ter drugih substanc in bo na izpitnih centrih po Sloveniji razdeljevala tudi preventivno gradivo.

Foto: www.sxc.hu

Da bi tudi letos zmanjšali število žrtev nesreč, povezane z alkoholom, je nujno sodelovanje vseh udeležencev v cestnem prometu. Ministrstvo za zdravje zato poziva vse, da pred vožnjo in med njo ne uživajo alkohola, mamil in drugih substanc, da upoštevajo dejstvo, da alkohol v organizmu ostane tudi do 12 ur in več po zaužitju ter da naj tudi kot pešci in kolesarji ravnajo odgovorno v prometu s trezno glavo. Pozivajo pa tudi organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov ter trgovce, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe zakona o omejevanju porabe alkohola.

STA

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2012 ob 11:28 gost gost

      Ko piješ, ne vozi! Ko voziš, ne pij.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2012 ob 18:46 ... gost

      dobro stavljate šofere, nej pa pešce keri normalno idejo po pločniki...čiglij že majo malo v rijti...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2012 ob 9:32 šoš gost

      policisti med sabo naj kontrolerajo koliko so spili nej pa tiste ka na pločniku pošteno grejo pač nemorejo leteti morajo nekako priti domov

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.12.2012 ob 11:43 jkh gost

      Ne pij ko voziš, saj lahko razliješ pijačo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.