https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Oblikuje se Regionalni razvojni program 2014-2020 Pomurske regije

Murska Sobota, 14.11.2012 ob 12:00  

Prejšnji teden je v PAC-u v M. Soboti potekalo že drugo srečanje delovne skupine za človeške vire, ki je ena izmed petih delovnih skupin, ki oblikujejo Regionalni razvojni program Pomurske regije.

Kaj je Regionalni razvojni program?

Regionalni razvojni program je temeljni programski dokument na ravni regije. Predstavlja dogovor med občinami in vlado o razvoju regije v programskem obdobju. Strateški del vsebuje analizo regionalnih razvojnih potencialov, opredelitev ključnih razvojnih ovir in prednosti regije, razvojne cilje in prioritete regije ter določitev razvojne specializacije regije. Programski del pa vsebuje programe za spodbujanje razvoja v regiji s časovnim in finančnim ovrednotenjem ter sistem spremljanja, vrednotenja in organiziranosti izvajanja RRP. Na nacionalni ravni pa bo pripravljena Strategija razvoja Slovenije (SRS) in Program državnih razvojnih prioritet in investicij (DRPI, izvedbeni dokument SRS).

Pet delovnih skupin

V okviru razvojnega programa je oblikovanih 5 skupin, in sicer delovna skupina za človeške vire, delovna skupina za gospodarstvo, delovna skupina za turizem, delovna skupina za okolje, prostor in infrastrukturo in delovna skupina za kmetijstvo in razvoj podeželja.

Delovno srečanje skupine za človeške vire

Prejšnji teden je potekalo že drugo delovno srečanje Delovne skupine za človeške vire v okviru priprave Regionalnega razvojnega programa, kjer je sodelovalo več kot 40 udeležencev. Delovno skupino je vodil Romeo Varga, vodja Odbora RSR za človeške vire.  Namen delovnih srečanj je, da strokovnjaki povedo, kaj želijo, kakšni so načrti za novo finančno perspektivo in da se doseže širok konsenz o razvoju Pomurja v naslednjem obdobju. Udeleženci tako izrazijo svoja mnenja, pripombe in predloge. Na uvodnem srečanju so tako pregledali in potrdili strukturo poglavij na področju človeških virov ter pripravili (delni) osnutek specifičnih ciljev. Na drugem srečanju pa so te predloge obravnavali ter identificirali investicijska področja v okviru človeških virov, v katera se bo vlagalo v naslednjem programskem obdobju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2012 ob 0:51 gost gost

      Včasih so takemu načinu rekli: "Sanja svinja o koruzi".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.