https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška bolnišnica odslej tudi učna bolnišnica

Murska Sobota, 13.11.2012 ob 10:00  

Včeraj je v Murskosoboški bolnišnici potekala slovesna odgrnitev učne table, s katero so počastili velik korak za dvig kakovosti zdravljenja v Pomurju: Murskosoboška bolnišnica je postala učna bolnišnica. Dogodku je prisostvoval minister za zdravje Tomaž Gantar.

Ministrstvo za zdravje je splošni bolnišnici Murska Sobota za dobo 5 let podelilo naziv učni zavod, kar pomeni, da so izpolnili vse pogoje in standarde za praktično izobraževanje dijakov in študentov iz različnih področij zdravstvene stroke.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je v slavnostnem nagovoru izrazil zadovoljstvo ob sprejetju izziva soboške bolnišnice, hkrati  pa poudaril, da je to veliko priznanje za institucijo, a istočasno tudi odgovornost in trdo delo, v katerem se bo znanje približalo mladim ljudem iz te regije, ki po njegovih besedah odstopa navzdol po vseh kazalnikih zdravstva.

V bolnišnici so, po besedah direktorja Bojana Korošča, v zadnjih nekaj letih veliko naredili na področju izobraževanja, zaposlovanja strokovnega kadra in tudi izboljšanju delovnih pogojev, kar je še po njegovih besedah zagotovilo, da bodo dijaki zdravstvenih šol in študentje v soboški bolnišnici lahko pridobili veliko praktičnega znanja. Med doseženimi uspehi bolnišnice v zadnjih letih je izpostavil: povečanje števila zdravnikov od 96 na 126, dejstvo, da je po oceni zdravniške zbornice ginekološko porodni oddelek v bolnici že drugo leto najboljši v Sloveniji, nakup aparata za magnetno resonanco in mamogram, obnovo internistične intenzive in očesnega oddelka ter ponovno odprtje ortopedske dejavnosti.

Svoje zadovoljstvo so ob pomembni pridobitvi za njihovo izobraževanje izrazili tudi dijaki SZŠ Murska Sobota, ki so v svojem programu pripovedovali o svojih pozitivnih izkušnjah dosedanjega praktičnega pouka v soboški bolnišnici, ter poudarili svoje zavedanje o odgovornosti in pomenu njihovega bodočega humanega poklica. Pripravili so tudi kratek glasbeni program.

Učni zavod za bolnišnico pomeni, da ima v okviru svoje strokovne dejavnosti organizirano strokovno enoto s tremi strokovnimi sodelavci, usposobljenimi za pedagoško delo in z izobrazbo v skladu z zahtevami srednje strokovnega izobraževalnega programa tehnik zdravstvene nege in bolničar-negovalec ter študentov visokošolskega strokovnega študijskega programa zdravstvene nege, radiologije, laboratorijske biomedicine in študentov univerzitetnega študijskega programa medicina in farmacija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2012 ob 22:34 King Kong gost

      V tej bolnišnici se lahko sestre izobreževajo, zdravniki pa teško.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.