https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bogojini praznične ustvarjalnice z veliko veselja in domišljije

Bogojina, 16.11.2012 ob 9:00  

V torek so na OŠ Bogojina v okviru Tehničnega dneva pripravili  delavnice z božičnimi motivi, na katerih so letos prvič učenci ustvarjali skupaj z njihovimi starši.

Učilnice OŠ Bogojina so bile včeraj popoldne polne učencev in njihovih staršev, ki so ob različnih likovnih tehnikah izdelovali božično-novoletne okraske.

Delavnice sicer potekajo že sedmo leto zapovrstjo, a letos so prvič k izvajanju povabili tudi starše učencev vseh razredov in s tem želeli narediti dogajanje bolj zanimivo, pestro in  raznovrstno z idejami, hkrati pa povezati otroke z njihovimi starši v ustvarjalnosti. Nekatere ideje za delavnice so dali učenci sami in tudi skupaj s starši sami vodili dogajanje, s čimer so po besedah učiteljev želeli krepiti njihovo samostojnost, samoiniciativnost in domišljijo. Po našem opažanju jim je to tudi uspelo, saj so bili polni delovne vneme in veselja.

Ustvarjalnice so potekale pod vodstvom profesorja likovne vzgoje Jožeta Gutmana, ki je vidno zadovoljen ob uspešnem poteku tudi povedal: "Otroke je treba jemati resno! Vsak otrok je unikaten in vse njihove zamisli pridejo do izraza, če jih odrasli upoštevamo. Potem nimamo težav pri delu niti vzgojitelji."

Od kolaža do božičnih keksov

Namen dogajanja je bil tudi, da učenci spoznajo, da za enostavno raziskovalno in kreativno delo ne potrebujemo dragih pripomočkov in opreme. Iz pretežno naravnih materialov (starega papirja, kartona, blaga, smrekovih vejic), pa tudi odpadne embalaže, ki so jih udeleženi prinesli z sabo, so tako nastali: okraski za jelko, Božički, Dedki Mrazi, smrečice, spekli pa so tudi novoletne piškote.

Okrasni izdelki bodo na voljo v  letošnjem Božično-Novoletnem Bazarju , ki bo predvidoma nekje v začetku naslednjega meseca decembra.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.